Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODRAVKA

Zovko: Spadamo u europski vrh

28.03.2009.
u 16:56

Uvjerljivom pobjedom u posljednjem susretu Regionalne lige protiv bečkog Hypa (31:22), koprivničke rukometašice došle su do prvog ovosezonskog trofeja. Trener Podravke Vegete bio je iznimno zadovoljan igrom svojih igračica.

– Moram biti zadovoljan. Uvjerljivo smo pobijedili, dobro smo igrali. Funkcionirali smo u svim linijama, pogotovu u obrani 3-2-1 na čelu s Ungureanu i tome se radujem. Djevojke su i u Regionalnoj ligi pokazale da spadaju u sam europski vrh, jer ne smijemo zaboraviti da su u ligi sudjelovali Krim, Budućnost, Hypo i Podravka, četiri ekipe koje su među osam najboljih u Europi, i mi smo u toj konkurenciji izborili prvo mjesto – rekao je Zdravko Zovko.

Od samog početka utakmice Koprivničanke su kontrolirale rezultat i pobjednik niti jednoga trenutka nije bio upitan. Raspoložena domaća ekipa pokazala je veliku želju za pobjedom te je igrala vrlo pametno. Odlična obrana, brzi protok lopte i lucidna napadačka rješenja bili su nerješiva enigma za polufinalistice Lige prvakinja.

– Drago mi je što smo pobijedile Hypo. Prvi put igrale smo kako treba, kao ekipa, jedna za drugu. Sretna sam što smo uzvratile Bečankama za poraze u Ligi prvakinja, posebno za posljednji u Beču kada su nas potpuno ponizile – kaže Andrea Penezić, uz Nataliju Todorovsku i vratarku Paulu Ungureanu, najbolja igračica susreta.

Osvojeni trofej puno znači za dobro ozračje u ekipi uoči završnica u domaćim natjecanjima.

– Prvenstvo i kup moramo osvojiti. U tome ne bismo trebale imati većih problema jer ipak odskačemo od svih u ligi, ali treba dati sve od sebe i sezonu uspješno zaključiti – ustvrdila je Andrea Penezić, najefikasnija Podravkina igračica u Regionalnoj ligi.

Izabranice trenera Zovka nisu imale puno vremena za slavlje nakon utakmice s Hypom, jer već sutra u 11.30 sati slijedi novi prvoligaški dvoboj, u Koprivnicu stiže Trogir.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije