Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadržale tron

Zovko se s Gyorom popeo na krov Europe!

Zdravko Zovko
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
12.05.2019.
u 21:21

Eduarda Amorim sa sedam i Anita Gorbicz sa šest golova bile su najefikasnije kod Gyora

Rukometašice Gyora, koje vodi hrvatski trener Zdravko Zovko, osvojile su treći uzastopni naslov europskih prvakinja zahvaljujući 25:24 (15:11) pobjedi protiv Rostova na Donu u finalu završnog turnira igranog u Budimpešti.

Igračice Gyora vodile su tijekom čitavog susreta, većinom s tri do četiri pogotka prednosti, ali su s nekoliko vezanih pogrešaka u samoj završnici ponudile priliku igračicama ruskog sastava da se vrate u igru.

Imala je Abbingh u posljednjoj sekundi šut za izjednačenje i produžetak, ali je Grimsbo uspjela obraniti i sačuvati pobjedu Gyoru.

Eduarda Amorim sa sedam i Anita Gorbicz sa šest golova bile su najefikasnije kod Gyora, dok je Lois Abbingh sa sedam pogodaka predvodila Rostov. 

Za Gyor je ovo ukupno peti naslov europskih prvakinja, a sve su osvojile u posljednjih sedam sezona - 2013., 2014., 2017., 2018. i 2019. 

Rostovu je ovo bio prvi nastup u finalu, prošle je godine završio četvrti na završnom turniru. Treće mjesto zauzeo je norveški Kristiansand koji je sa 31:30 svladao francuski Metz.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije