Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Zorja šokirala Bilbao, Zvezda slavila u Kolnu

Foto: Reuters
28.09.2017.
u 21:44

Utakmicu u Kolnu je odlučio sjajan pogodak Richmonda Boakyjea u 30. minuti.

Nogometaši Zenita, Arsenala i Lazija upisali su nove pobjede u susretima Europske lige, a iznenađenje večeri priredila je ukrajinska Zorja pobijedivši na gostovanju Athletic Bilbao 1-0.

Arsenal je na gostovanju pobijedio BATE Borisov 4-2, a sve je bilo gotovo nakon 25 minuta. "Topnici" su za manje od pola sata vodili 3-0 i praktički riješili pitanje pobjednika. Dva gola zabio je Theo Walcott (9, 22), a jednog Rob Holding (25). Domaćin je do poluvremena smanjio golom Mirka Ivanića (28). U drugom poluvremenu Olivier Giroud (49-11m) je zabio za goste, a Mihail Gordeičuk (67) za BATE.

U drugom susretu iz H skupine Crvena zvezda je u Kolnu pobijedila istoimenog njemačkog bundesligaša 1-0. Utakmicu je odlučio sjajan pogodak Richmonda Boakyjea u 30. minuti.

Uoči utakmice došlo je od nereda navijača u središtu grada, a njemačka policija je privela više od 30 navijača Crvene zvezde. Do izgreda je došlo u središtu grada na Rudolfplatzu, srećom policija je brzo reagirala i spriječila je veće incidente.

Koln je od sinoć bio pod opsadom policije koja je angažirala 2,300 policajaca, a za red na stadionu brinulo je više od 700 redara. Zbog straha od mogućih izgreda dio ugostitelja je zatvorio svoje objekte, a dio škola i fakulteta je u četvrtak radio skraćeno. Policija i gradske vlasti apelirali su su na građane do zaobilaze strogi centar grada. Arsenal vodi na ljestvici sa šest bodova.

U skupini L Zenit je u St Peterburgu pobijedio Real Sociedad 3-1. Ruski sastav je poveo 2-0 golovima Emiliana Rigonija (5) i Aleksandra Kokorina (24), a gosti su u 41. minuti smanjili preko Diega Llorentea. Pobjedu ruskog sastava potvrdio je Kokorin u 60. minuti svojim drugim pogotkom na utakmici.

U drugom susretu Rosenborg je pobijedio Vardar 3-1. Nicklas Bendtner (25-11m), Anders Konradsen (56) i Vegar Hedenstadt (68) su zabili za norveški sastav, a poraz Vardara ublažio je Juan Felipe u sudačkoj nadoknadi.

Zenit vodi sa šest bodova, dok Real Sociedad i Rosenborg imaju po tri boda. Na začelju je Vardar bez bodova.

U J skupini Ostersund i Zorja su šokirali Herthu i Athletic Bilbao. Šveđani su pobijedili Herthu 1-0, a Zorja je identičnim rezultatom u Španjolskoj slavila protiv baskijskog sastava. Pobjedu Ostersundu donio je Nouri iz kaznenog udarca u 23. minuti, dok je pogodak za Ukrajince zabio Kharatin u 26. minuti.

Ostersund vodi na ljestvici sa šest bodova, Zorja ima tri, a Athletic i Hertha po jedan bod.

U skupini G Steaua je na gostovanju pobijedila Lugano 2-1. Domaćin je poveo u 14. minuti golom Mattie Bottanija, no gosti su u drugom dijelu okrenuli rezultat golovima Budescua (58) i Juniora Moraisa (64). 

Za Lugano je od 75. minute igrao Antonini Čulina, dok Goran Jozinović i Dominik Kovačić nisu nastupili.

U drugom susretu iz ove skupine Viktorija Plzen je pobijedila Hapoel Be'er Sheva 3-1. Milan Petržela (29) je doveo domaćine u vodstvo, izjednačio je Anthony Nwakaeme u 69. minuti, a Kopić (76) i Bakoš (89) su donijeli domaćinu pobjedu. Diego Živulić nije nastupio za domaći sastav.

U derbiju skupine I Red Bull Salzburg je pobijedio Marseille 1-0 golom Munasa Dabburu 73. minuti. Duje Ćaleta-Car je odigrao svih 90 minuta za austrijski sastav.

Konyaspor je porazila Vitoriju Guimaraes 2-1, a bivši igrač Cibalije i Slaven Belupa Petar Filipović igrao je cijeli susret za turski sastav.

U skupini K Nica je pobijedila Vitesse 3-0, dok je Lazio pobijedio Waregem 2-0. Ivan Vargić nije branio za Lazio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije