Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMOV TRENER

Zoran: Zdravko je čelnicima Arsenala rekao da ga ne vrijeđaju

Zoran Mamić
Goran Stanzl/PIXSELL
29.10.2013.
u 10:54

- Istina je da je Arsenal htio naša dva nogometaša prošle sezone Ipak, Zdravko je tu ponudu odbio, uz poruku čelnicima Arsenala da ne pokušavaju na taj način vrijeđati njega i klub - rekao je Zoran.

Dinamo je dugo vremena poznat kao rasadnik talenata i klub koji gotovo svake godine izbaci mladu zvijezdu koju kasnije proda za milijune eura. Kako modrima to uspijeva otkrio je privremeni trener i sportski direktor Zoran Mamić.

- Nema tu posebnog recepta. Potrebno je mnogo rada, posvećenosti i praćenja nogometaša. Svakako, mnogo toga ovisi i o informacijama koje dobijemo od svojih prijatelja i to je nešto što nam je na listi prioriteta. Njegujemo uspostavljena prijateljstva i kontakte, a recimo nedavno sam proveo dva tjedna u Južnoj Americi s pomoćnikom sportskog direktora Bayer Leverkusena, momčadi koji čitave godine ima svoje skaute na tom kontinentu. To je nešto što mi sebi ne možemo priuštiti, ali je odlično za klub što preko prijatelja možemo doći do pojedinih talenata - rekao je Mamić za beogradski B92.

Prošle se sezone pisalo da je Arsenal bio spreman dati 10 milijuna eura za Šimu Vrsaljka i Alena Halilovića. Nedavno se pričalo da je Bayern samo za Halilovića spreman dati dvostruko veći iznos.

- Istina je da je Arsenal htio naša dva nogometaša prošle sezone, ali za mnogo veću svotu od navedene. Ipak, Zdravko je tu ponudu odbio, uz poruku čelnicima Arsenala da ne pokušavaju na taj način vrijeđati njega i klub. On ima tu drskost da može reći \"ne\", dobro procjenjuje i ima sjajnu sposobnost pregovaranja.

Kako u klubu gledaju na sve ispade Zdravka Mamića?

- To je realnost i mi se s time suočavamo i živimo već duži period. Nije nam ugodno, ali na sve to odgovaramo da rezultat govori o tome tko kako radi. Dinamo je trenutno najuređeniji klub u ovom dijelu Europe, nema nikakvih financijskih ili organizacijskih problema, svake godine je prvak države i igra grupnu fazu nekog europskog natjecanja. Uz to, u svakom prelaznom roku napravili smo do sada neki veliki transfer, reprezentacija Hrvatske je uglavnom sačinjena od naših bivših nogometaša, a time može biti nezadovoljna samo manjina, koja ne želi priznati uspjeh i odati priznanje nekome tko dobro radi posao.

Mamić tvrdi da će regionalna nogometna liga teško zaživjeti.

- U teoriji bi regionalna liga popravila kvalitetu, ali mislim da je to u praksi neizvodljivo. Uefa nema sluha za to, u službenom smislu, dobili smo odgovor da možemo organizirati što hoćemo, ali u terminima koji se ne poklapaju s Ligom prvaka i Europskog ligom. To je teško organizirati, tako da mislim da nešto više od turnira i prijateljskih utakmica ne možemo očekivati.

>> Zoki Mamić - potjerao Tanca, žali za Vahom, čuva klupu za Ivkovića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije