Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDOMISLIO SE

Mamić: Želim Schildenfelda i Spahića, ali je Šifo trenutačno realnija opcija

Zoran Mamić i Duje Čop
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
24.04.2015.
u 14:47

– Obojica su sigurno kvalitetni igrači. Spahić je ipak nešto dalja priča, a Šifo realnija opcija – rekao je Mamić.

Dinamo sutra gostuje kod Zadra kojem su bodovi neophodni u borbi za ostanak u ligi. No, ''modrog'' trenera Zorana Mamića to previše ne zanima. On želi nastaviti rekordni niz od 35 utakmica bez poraza.

– Zadar je za nas uvijek teško gostovanje. Čeka nas mali, uski  i vjerojatno nekvalitetniji teren gdje je teško razviti igru, ali moramo se prilagoditi. Za početak, u želji moramo biti minimalno na istoj razini kao Zadar da bi naša kvaliteta došla do izražaja. Želimo nastaviti niz koji imamo i odnijeti bodove iz Zadra – rekao je Mamić, prenosi stranica Dinama.

Zadrane će do ostanka u ligi pokušati dovesti Igor Štimac.

– Gledao sam dosta njihovih utakmica u zadnje vrijeme i pod vodstvom Štimca igraju s mnogo samopouzdanja, nikada ne gube glavu, igra im ima smisla i jako dobro izgledaju kao momčad. Naravno da su pod pritiskom zbog zaostatka koji su imali iz prvog dijela sezone, ali čini mi se da se jako dobro nose s time.

Mamić, koji je ujedno i sportski direktor, osvrnuo se na moguće dolaske Gordona Schildenfelda i Emira Spahića. Promijenio je mišljenje jer je ne tako davno govorio da mu Schildenfeld ne treba.

– Obojica su sigurno kvalitetni igrači. Spahić je ipak nešto dalja priča, a Šifo realnija opcija. Pričao sam s njim nekoliko puta, prokomentirao kako ja vidim nogomet. Ja sam se više bojao zbog statusa "povratnika u Dinamo" gdje većina takvih igrača puno košta klub, a na kraju ipak ne donesu željeni pomak u kvaliteti. Zato sam u početku bio skeptičan. Međutim, u razgovoru s njim sam dobio potvrdu njegove ambicije, ustanovio da ima golemu želju i sportske motive tako da sam siguran da to kod njega, ako dođe do dogovora, neće biti problem.

O Spahiću je rekao: – Ne usuđujem se odavde komentirati njegove postupke i navodne incidente jer ne znam pozadinu; to bi bilo neozbiljno. Riječ je o sjajnom igraču, znam što u Leverkusenu u sportskom sektoru misle o njemu i koliko su ga htjeli zadržati, ali ne odlučuju oni nego vlasnik, odnosno tvornica. Naravno, njihova odluka isto tako se može razumjeti.

Mamić razmišlja i o ljetnom prijelaznom roku.

– Neće biti velikih promjena; možda tek jedno ili dva nova imena uz povratnike s posudbi. Tu su prije svih u prvom planu Radonjić i Pamić, a za ostale igrače ćemo vidjeti. Mi u sedmom i osmom mjesecu imamo 17 službenih utakmica tako da kadar mora biti brojan. Razmišljamo čak o kadru od 30 igrača pa da onda, shodno rezultatima, krajem osmog mjeseca reduciramo broj igrača.

Osvrnuo se i na situaciju u Hajduku.

– Neću komentirati jer je teško izvana pričati. Žao mi je, volio bih da su na razini Dinama i Rijeke, da igramo često ovakve utakmice kao što smo sada igrali protiv Rijeke jer bi nam svima bilo bolje i bili bi jači.

>> Svi oni su se vraćali u Dinamo, a samo je Robert Prosinečki bio kapitalac!

Komentara 6

Avatar Titanov sin
Titanov sin
15:29 24.04.2015.

Mamić je gospodin , želi Brbljiću i hajduku da budu na razini Dinama i Rijeke , samo što to vrijedi kad je torcidi hajduk nebitan , oni žele rušiti sve oko sebe !!!

MS
mate.situm
17:52 24.04.2015.

da nam dodu samke, spahic i sifo izborili bi proljece u europi bez problema.

TF
tony.franzz
16:17 24.04.2015.

Ono sto oni o nama, to i ja o njima. Nista gore. Ako smo neprijatelji, ok, nek smo. I oni su nama. Necemo bjezati pred takvima. Oni imaju tendenciju slobodnog pada...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije