Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK OTPISANOG

Zoran Mamić otkrio jedinu Gavranovićevu želju, a i što je oprostio Dinamu

19.10.2020.
u 08:06

Nisam morao razmišljati, čim je stigao poziv, jako brzo smo se dogovorili i eto me i dalje u Dinamu. Jako sam sretan zbog toga, rekao nam je nedavno Gavranović

Najveće pojačanje Dinama u ovom trenutku nije nitko od dečki koji su ovog ljeta stigli u maksimirsku svlačionicu – Lauritsen, Kastrati, Jakić, Tolić, najveće pojačanje je povratnik u plave redove – Mario Gavranović. Naime, ljetos su se Dinamo i Gavranović rastali, švicarskom reprezentativcu uskoro je isticao ugovor, plavi su željeli smanjiti kadar igrača i dogovorili su se s Gavranovićem o rastanku. No nakon što su malo razmislili o napadačkom kadru, zaključili su u Maksimiru da takvog igrača za taj novac neće pronaći i nazvali su svog bivšeg igrača, pitali ga bi li se vratio. I vratio se, veliki navijač Dinama nije puno dvojio.

Dinamo je više od posla

– Nisam morao razmišljati, čim je stigao poziv, jako brzo smo se dogovorili i eto me i dalje u Dinamu. Jako sam sretan zbog toga – rekao nam je nedavno Gavranović.

A koliko je Mario privržen Dinamu, otkrio je trener i sportski direktor Dinama Zoran Mamić.

– Mario nije bio zadovoljan svojom minutažom i statusom koji je imao pod trenerima prije mene i rastali smo se. Imali smo prema njemu još neke obveze, no on nije inzistirao ni na čemu, imao je samo jednu želju – jednog se dana vratiti i u Dinamu završiti karijeru – rekao je Mamić.

Uostalom, i sam Gavranović nedavno je rekao:

– Gdje god sam igrao, davao sam maksimum, profesionalac sam, ali Dinamo je za mene više od posla.

Očito je brzinski Gavranovićev povratak bio pun pogodak, kako za Dinamo tako i za njega. Zacijelo je skinuo s pleća breme razmišljanja o nastavku karijere, o novoj selidbi, borbi za pozicije i status u nekom novom klubu o čemu mu onda ovisi i igranje za reprezentaciju. Igraču kojem je 30 godina nije to sve bilo lako. Ovako, oslobođen svih tih briga, krenuo je sjajno u sezonu, u subotu je protiv Gorice zabio hat-trick, prvi otkako je u Dinamu, u 3:2 pobjedi zabio je krasan volej, pa rutinski glavom, a onda sjajnom reakcijom na prvoj vratnici pogodio u suprotni kut.

Bio mu je to 96. nastup u natjecateljskim utakmicama u Dinamu i 36. pogodak. Još mu treba 14 utakmica i dostići će brojku od 110 nastupa koliko je imao za Zürich, Rijeku je već ‘prestigao’, tamo je igrao u 80 susreta, ali još treba stići rezultat po broju postignutih pogodaka, za momčad s Rujevice strijelac je bio 40 puta.

Ne sumnjamo da će uskoro po svim tim brojkama u njegovoj karijeri Dinamo biti na prvom mjestu.

Zabio već 11 golova

Nakon tri spomenuta pogotka u 3:2 pobjedi nad Goricom vodeći je strijelac prve HNL, stigao je do brojke sedam, prvi pratitelj do jučer mu je bio upravo Goričin Mudrinski koji je također jednom bio strijelac u tom derbiju vodećih momčadi i sad ima šest pogodaka.

No nije Mario zabijao samo u Dinamu, povratkom u momčad plavih ponovno je pozvan u reprezentaciju Švicarske, dobio je priliku igrati protiv Hrvatske i postigao je pogodak u 2:1 pobjedi naše reprezentacije, potom je protiv Španjolske igrao simbolične četiri minute, ali je zato protiv velike Njemačke u Ligi nacija bio pravi majstor, dvaput je matirao kapetana Manuela Neuera, po mnogima najboljeg vratara svijeta. Dakle, ove sezone zabio je već 11 golova.

Dinamo sad ima samo dva središnja napadača, njega i Brunu Petkovića, dva vrhunska igrača i kojeg god Mamić stavi, teško će pogriješiti. Doduše, u ovom trenutku Gavranović je u neusporedivo boljoj formi od Petkovića (jedan pogodak), ali njih dvojica mogu igrati i zajedno, već smo i to viđali. No bude li Mamić za Feyenoord, s kojim plavi u četvrtak otvaraju Europsku ligu, složio taktiku s jednim središnjim napadačem, raspoloženi Gavranović trenutačno je u prednosti.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije