Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBACUJE KRIVNJU

Zoran Cvrk se žalio odmah nakon što je kažnjen za 'poljudsku svastiku'

Kukasti križ
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/8
06.11.2015.
u 12:14

Nedugo nakon događaja i podnošenja optužnih prijedloga Cvrk je javno rekao da je spreman preuzeti odgovornost za poljudski incident.

Povjerenik za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Zoran Cvrk žalio se na kaznu od dvije tisuće kuna  kojom ga je kaznio splitski Prekršajni sud zbog propusta u osiguranju utakmice hrvatske nogometne reprezentacije s Italijom koja se 12. lipnja igrala na splitskom Poljudu.

Na Prekršajnom sudu drže da je Cvrk kao voditelj trebao poduzeti sve kako bi se uklonila svastika koju je netko nacrtao na travnjaku.

Splitska je policija šest dana nakon utakmice podnijela dva optužna prijedloga u kojima su prijavili Hrvatski nogometni savez kao pravnu osobu i Damira Vrbanovića kao odgovornu osobu za prekršaj iz Zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima. Tom prilikom je prijavljen i HNS-ov povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, kao voditelj javnog okupljanja i to po Zakonu o javnom okupljanju. Novčana kazna u iznosu od 50 do 250.000 kuna prijetila je HNS-u, Vrbanoviću od pet do 50 tisuća kuna, a Cvrku od dvije do pet tisuća kuna.

Nedugo nakon događaja i podnošenja optužnih prijedloga Cvrk je javno rekao da je spreman preuzeti odgovornost za poljudski incident. Splitski Prekršajni sud uskoro bi trebao zakazati suđenje i za izvršnog direktora HNS-a Damira Vrbanovića te HNS kao pravnu osobu.

Gotovo pet mjeseci nakon tog događaja policija još uvijek nema počinitelja iako su pregledane snimke kamera, a i obavljeni razgovori s oko tisuću osoba.

>> Da sam znao za svastiku prije početka utakmice, golim rukama bih je odnio!

>> Šuker: Da su znali što svastika znači, nikada je ne bi crtali

>> HNS-ov povjerenik za sigurnost napao 'Onog Koji Spolno Opći Sa Zidom', 'Balvansara', suludog Brbića...

Komentara 2

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
15:52 06.11.2015.

komedija!

BU
Bubalamala
19:31 06.11.2015.

Osveta Šimuničeve bojne !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije