Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za kraj zabio 4 gola

Znate li što vatreni svaki put prvo učini kada završi sezona?

Andrej Kramarić u Dubrovniku
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/6
28.06.2020.
u 11:25

Andrej je prvi nogometaš u povijesti Hoffenheima s četiri gola u jednoj utakmici Bundeslige

Briljantni Andrej Kramarić (29) u velikom se stilu, kako i dolikuje golgeteru svjetske klase, oprostio od svoje pete bundesligaške sezone postigavši čak četiri pogotka za Hoffenheim u pobjedi nad Borussijom Dortmund!

Tako je Kramarić postao prvi igrač Hoffenheima u povijesti koji je zabio četiri gola u jednoj bundesligaškoj utakmici, te prvi hrvatski nogometaš kojemu je to uspjelo u Njemačkoj.

>> FOTO Pogledajte što je Kramarić napravio! O potezu Hrvata sada svi govore

Andrej Kramarić u Dubrovniku
1/14

Također, Andrej je prvi nogometaš u povijesti Hoffenheima s četiri gola u jednoj utakmici Bundeslige, te prvi igrač koji je Borussiji Dortmund zabio četiri gola zabio još 1984. godine kada je legendarni Rudi Völler to napravio u domaćoj pobjedi Werdera.

Da ga trener nije zamijenio u 70. minuti, tko zna, možda bi pao još poneki bundesligaški rekord.

Je li vam ovo najdraži dan otkad ste u Bundesligi?, pitali smo Kramarića.

- Sigurno da mi je najdraži dan, nestvaran dan. O ovome možeš samo sanjati. Hvala Bogu na svemu, posebno nakon svega što se događalo ove sezone i svih ozljeda, i što me nagradio s time. Sanjao sam da mogu to napraviti, jer oduvijek sam osjećao da ću ostvariti, a eto, ostvarilo se na kultnom stadionu Dortmunda, druge najbolje njemačke momčadi. Ma nestvarno! - kazao nam je Kramarić.

Još da je igrao do kraja...

Zašto vas je trener zamijenio u 70. minuti?

- Zamijenili su me da se ne bi slučajno nešto neplanirano dogodilo. Nisam bio sto posto spreman, a svima nam je da u novu sezonu uđem spreman – pojasnio je Kramarić, koji je u ovoj sezoni postigao 12 pogodaka za Hoffenheim u 20 nastupa.

Na žalost, cijelu zimu mučio se s ozljedama koljena i gležnja i pravo je čudo da se uopće uspio vratiti na travnjak.

Andrej Kramarić danas zrakoplovom iz Frankfurta dolazi u Zagreb, i odmah će, zajedno s roditeljima, produžiti u Bednju gdje ga, u srcu Hrvatskog zagorja, na ručku čekaju bake Slavica i Marica. Andrej ih redovito posjećuje svakoga ljeta, čim mu završe profesionalne obveze.

Kramarićev šou u Dortmundu krenuo je u 8. minuti; Pavel Kaderabek poslao mu je loptu na nekih 19 metara od gola, Krama se namjestio par koraka unaprijed i opalio po golu - odaslao je pravi projektil, a golman se nije ni pomaknuo. Ponovo je Andrej zabio u 30. minuti. Braniči Borussije su zaspali, Skov je odlično pronašao Kramu koji je s nekoliko metara samo dovršio posao...

No, nije mu ni tu bio kraj! Odmah u nastavku utakmice nastavio je trpati Borussijinu mrežu! U 48. minuti dobio je loptu na lijevoj strani, ušao je u šesnaesterac i briljantnim driblingom izbacio svog čuvara, te zabio za 3:0!

Dvije minute kasnije opet je bio strijelac, ovaj put gol je zabio iz 11-erca. A onda se trener Hoffenheima smilovao domaćinima i u 70. minuti izvadio Kramarića.

Podsjetimo, Kramarić je zabio i prošlog tjedna u utakmici protiv Union Berlina. Zaista šteta što je jučerašnje kolo Bundeslige bilo i posljednje ove sezone. No, ova četvorka nije najbolji Andrejev učinak u jednoj utakmici.

U dresu Rijeke 9. studenoga 2014. godine u prvenstvenoj utakmici s Lokomotivom (6:0) na Kantridi postigao je pet pogodaka, a 9. listopada 2013. godine u utakmici Hrvatskog kupa Rijeka – Zmaj Blato (11:0) zabio je osam komada.

Ispali Paderborn i Fortuna

Nakon jučerašnjih bundesligaških utakmica zna se da će osim prvaka Bayerna u Ligi prvaka iduće sezone još igrati Borussia Dortmund, RB Leipzig i Borussia Mönchengladbach.

Moćni Bayern, kojega je, podsjetimo, u prvih deset kola bundesligaške sezone vodio Niko Kovač, u posljednjem kolu na gostovanju pregazio Wolfsburg sa 4:0, čime je ostvario novi bundesligaški rekord.

Naime, Bavarci su u proljetnom dijelu prvenstva osvojili čak 49 od mogućeg 51 boda na gostovanjima, uz gol-razliku plus 44! Josip Brekalo bio je zamijenjen u 61. minuti, a Ivan Perišić ušao je u igru u 62. minuti.

Najbolji strijelac Bundeslige je sjajni Poljak Robert Lewandowski sa 34 pogotka, a najbolji topnik RB Leipziga Timo Werner postigao je 27.

U Europsku ligu će Bayer, Hoffenheim i Wolfsburg, iz lige ispadaju Paderborn i Fortuna, dok će u kvalifikacije za ostanak u Bundesligi Werder. U 1. Bundesligu ulaze Arminia Bielefeld i povratnik Stuttgart.

>> Samo još tri osobe na svijetu znaju što i ovaj Hrvat, pogledajte kako to radi!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije