Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIČA S LETA

Znakovita izjava svjetskog prvaka Jeleni Pehar na putu za Madrid

Ivan Kvesić
Foto: Josip Regović/Pixsell
1/5
14.11.2018.
u 20:15

– Za razliku od bodova osvojenih na turnirima Premijer lige, koji će se sljedeće godine prepoloviti, bodovi sa Svjetskog prvenstva ostaju sve do Tokija.

Odmah po povratku iz Madrida, sa SP-a, novopečeni svjetski karataški prvak Ivan Kvesić (22) izašao je pred novinare.

– Nije najbolji osjećaj biti svjetski prvak bez finalne borbe, no ja znam da sam to zaslužio.

Naglasio je to i izbornik Esad Garibović:

– Ivan je tog svog nesuđenog finalnog suparnika na Europskom prvenstvu pobijedio s glatkih 4-0. Meni je žao tog momka, no moram reći da u toj borbi ovo svjetsko zlato ne bi došlo u pitanje ni da je mogao nastupiti.

Foto: Josip Regović/Pixsell

Ivan Kvesić nije se smatrao favoritom za svjetsko zlato, ali je još u zrakoplovu iz Pariza za Madrid kazao nešto znakovito svojoj suputnici i reprezentativnoj kolegici Jeleni Pehar koja je to prenijela novinarima:

– Kazao mi je Ivan na tom letu da, kada ponovo sletimo u Hrvatsku, netko će od nas možda biti prvak svijeta. Ponosna sam što sam tada, i ne znajući da će on to biti, sjedila pokraj prvaka.

Istaknuo je Garibović još i to kako su svi njegovi izabranici jako dobro trenirani u svojim klubovima, a svjetski prvak nije zaboravio zahvaliti svima onima koji su sudjelovali u njegovu spektakularnom dometu.

– Hvala mojoj obitelji, klupskim trenerima iz Hercegovine Zagreb Danijelu Vučiću i Borisu Vujičiću, kondicijskom treneru Stjepanu Bešeniću, mentalnom treneru Mateju Tomazinu, ali i izborniku koji je dobro tražio pregledavanje spornih situacija.

Osim svjetskog zlata, Kvesića jako raduje i činjenica da se ovime jako približio plasmanu na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

– Za razliku od bodova osvojenih na turnirima Premijer lige, koji će se sljedeće godine prepoloviti, bodovi sa Svjetskog prvenstva ostaju sve do Tokija. A svjetski prvaci imat će i taj privilegij da mogu dobiti i pozivnicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije