Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVIJESNI DAN

Zlatni Filip za Večernji: Otpustio sam sve kočnice, nema smisla osvojiti zlato sa 'samo' 21,53

2022 European Championships
Kai Pfaffenbach/REUTERS
15.08.2022.
u 23:25

Od Filipa se nije drugo ni očekivalo jer je na Svjetskom prvenstvu prije mjesec dana bio najbolje plasirani Europljanin. Filipu je ovo prva medalja na otvorenom.

Kakav dan za hrvatsku atletiku i hrvatski sport. U jednom danu osvojili smo dvije europske medalje. To se nikada u povijesti nije dogodilo. Znali smo osvajati po dvije čak i tri atletske medalje na velikim natjecanjima, ali nikad u istom danu. Nakon čudesnog srebra Matee Parlov Koštro u maratonu, Filip Mihaljević je na Prvenstvu Europe osvojio zlato u bacanju kugle. Pobijedio je s hicem 21,88 metara što mu je najbolji hitac sezone.

Od Filipa se nije drugo ni očekivalo jer je na Svjetskom prvenstvu prije mjesec dana bio najbolje plasirani Europljanin. Filipu je ovo prva medalja na otvorenom. Do sada je imao europsku i svjetsku broncu iz dvorane. Ovo je inače i prvo muško atletsko zlato za Hrvatsku.

Podrška obitelji s tribina

- Nakon kvalifikacija sam pomislio - što ja radim ovdje? Jer, u kvalifikacijama sam jedva bacio 20,30 metara. No, kada je počelo finale sve je bilo drugačije. Kada sam prvi put bacio kuglu preko 21 metra znao sam da mogu do medalje. Imao sam i sjajne navijače, cijela moja obitelj iz Livna je došla na stadion, pa stric koji živi 100 metara od stadiona - rekao je presretni Mihaljević.

U kojem trenutku ste pomislili da imate medalju?

- Uh, sve do zadnje serije sam strepio hoće li Stanek ili Sinančević baciti dalje od 21,53 iz moje pete serije. Kada su oni odradili svoje, kada mi je preostao posljednjih hitac, dao sam si oduška i onako ležerno, bez pritiska, bacio do najboljeg hica sezone. Otpustio sam sve kočnice. Nema smisla osvojiti zlato sa 21,53 metara, zar ne? - pitao se Mihaljević.

>> Pogledajte trenutak kada je Matea Parlov Koštro ušla u cilj kao srebrna u maratonu

Komentara 6

Avatar Bud Humski
Bud Humski
23:55 15.08.2022.

Bravo Filipe, bravo Matea... cestitke!

Avatar quo_vadis
quo_vadis
00:34 16.08.2022.

čestitke našima filipu i matei!

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
00:17 16.08.2022.

Bravo Filipe višegodišnji trud i kvalitetan tov su urodili plodom!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije