Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paradoks

Zlatni dupini ostali bez svečanog dočeka

'30.08.2010., Zagreb - LEN EP u vaterpolu, utakmica muskih reprezentacija Hrvatske i Turske. Igor Hinic.  Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
14.09.2010.
u 11:25

Da je EP bio bilo gdje drugdje, slavilo bi se na Trgu. Iz Juga dolaze šestorica prvaka, a nije bilo ni velikog slavlja, ni dočeka, čak niti gledanja finala u Dubrovniku

Kakav paradoks: da su vaterpolisti osvojili europski naslov bilo gdje drugdje, dobili bi svečani doček, a ovako nije bilo ničega!

Prema riječima Perice Bukića, finale s dodjelom pehara i medalja završen je prekasno, a dan kasnije zlatni dupini već su se razbježali kućama pa organiziranje dočeka nije imalo smisla.

Druga je priča kada su na Trgu dočekivani rukometaši ili Janica Kostelić. Oni su se vraćali iz Portugala, Atene (rukometaši), odnosno Salt Lake Cityja (Janica), pa je bilo vremena za pripreme.

Ni u Dubrovniku nije bilo dočeka, ali ni slavlja, bez obzira na to što u Jugu trenutačno igraju čak šestorica zlatnih vaterpolista. U subotu navečer jedinu buku na Stradunu napravila je skupina turskih turista koja je slavila pobjedu svoje reprezentacije na SP-u u košarci.

Niti u ponedjeljak nije se dogodilo bilo kakvo okupljanje koje bi organizirao grad Dubrovnik ili VK Jug CO. Mjerodavni nam nisu ni odgovorili hoće li zlatni vaterpolisti dobiti neku nagradu od Grada.

Slično je i s igračima Mladosti.

– U pravilniku nemamo opciju da izdvajamo za novčanu nagradu za osvojenu medalju na velikim natjecanjima. Hoće li kakvu nagradu dati grad Zagreb zasad se ne zna – rekao je Velimir Bašić, glavni tajnik Zagrebačkoga športskog saveza.

Jedino će Rijeka pripremiti svečano primanje, u četvrtak u 10 sati, za svoje junake Barača, Hinića i Burića.

Komentara 2

MA
marelica
12:39 14.09.2010.

Barakude, evo vam jedan prijedlog: Zovite ove novinare da vam budu kumovi kad odlučite postati \"dupini\"!!! Kao nagradu oni će vas tad prozvati \"barakude\".

Avatar anton.filic
anton.filic
17:53 14.09.2010.

Zna li netko kako uopće izgledaju te barakude? I gdje žive? Znam da se nekima ne sviđa hrvatska riječ dupin pa bježe od nje čak do Kariba. U Večernjem listu su hrvatski vaterpolisti uvijek bili dupini. Lijepi su i pametni i svako dijete zna kako izgledaju. Zašto bježimo od nečega što je naše?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije