Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPET NA PRIJAMNOM

Skandalozan odnos! Izbornik Dalić nije Mamićev izbor, budućnost mu nije blistava...

Zdravko Mamić, Davor Šuker i Zlatko Dalić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/9
15.11.2017.
u 21:40

Mamić i Šuker nailaze na otpor u brojnim županijskim savezima, pa čak i ondje gdje bi se to najmanje očekivalo – u Zagrebačkom nogometnom savezu

Izbornik nogometne reprezentacije nikako na zelenu granu s HNS-om. Evo, Savez se jučer priopćenjem pohvalio da je riješio pitanje šefa nacionalne momčadi za SP u Rusiji, da će to biti upravo Zlatko Dalić (51), heroj završnice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Pala je i fotka sa Šukerom, pali su i neki kiseli osmijesi.

Ali, pod kakvim je uvjetima Zlatko Dalić uopće postao izbornik?

– Zlatko Dalić apsolutno je opravdao naše povjerenje na utakmicama s Ukrajinom i Grčkom. Kao što smo se brzo dogovorili kada smo se prvi put čuli, tako smo i sada vrlo lako postigli dogovor. Izborniku čestitam na onome što je napravio u kratkom roku, pokazao je da zaslužuje klupu hrvatske reprezentacije. Daliću i reprezentaciji osigurat ćemo maksimalne uvjete uoči Rusije kako bismo ondje mogli postići što bolji rezultat – izjavio je predsjednik HNS-a Davor Šuker, a prenijela službena stranica Saveza.

Zdravko Mamić, Davor Šuker i Zlatko Dalić
1/21

Kao što vidite, nigdje se ne spominje vremenski okvir Dalićeva ugovora, nedajbože visina njegovih primanja. Tako je Dalić kod Šukera opet na svojevrsnom prijamnom; tek ako u Rusiji postigne zadovoljavajući rezultat, dobit će mandat i za sljedeći ciklus, što nije samo nekorektno prema izborniku koji je ujedinio naciju i preporodio vatrene, nego čak skandalozno. Na primjer, Zlatko Dalić u posve je neravnopravnom položaju u odnosu na svoga prethodnika na klupi Antu Čačića. Pogledajte kako je Šuker govorio tijekom njegova imenovanja u rujnu 2015. godine.

– Ne bi bilo korektno da smo mu dali samo dvije utakmice. Apeliram na zajedništvo, svih segmenata društva. Ugovor će mu biti do 31. srpnja 2018. – najavio je tada Šuker prije negoli je Čačić uopće ijednom okupio vatrene!?

Treba li uopće naglašavati tko stoji iza takvog Dalićeva aranžmana na koji je, moramo i to naglasiti, sam pristao? Livnjak od prvoga dana nije bio Mamićev izbor i stoga ne treba vidovnjakinja da bismo mu lako prorekli sudbinu u 2018. godini: ostat će izbornik samo osvoji li svjetski naslov ili na SP povede barem četvoricu igrača Dinama (kao što je to napravio Čačić na EP-u 2016.). Kladiteljskim žargonom, koeficijent da će ga smijeniti s klupe vatrenih nakon SP-a nije veći od 1,20.

– Ponosim se time što smo napravili u posljednje tri utakmice jer je plasman na Svjetsko prvenstvo vrlo važan za cijeli hrvatski nogomet. Rekao sam da ćemo lako postići dogovor, što je danas i potvrđeno. Zahvaljujem predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru HNS-a na povjerenju, a svima mogu obećati da ću i dalje davati maksimum kako bi reprezentacija igrala što bolje, kako i priliči kvaliteti igrača koje imamo - protokolarno je nastupio Zlatko Dalić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije