Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DETALJI SU VAŽNI

Zlatko Dalić: Zbog moje pogreške zamalo smo ispali sa Svjetskog prvenstva

Zlatko Dalić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/5
22.12.2018.
u 11:11

- Prva minuta utakmice, on sa svoje lijeve strane dolazi na sasvim drugu stranu igrališta i asistira za vodeći pogodak Danske. To dovoljno govori kako je na tako visokoj razini svaki detalj važan.

Izbornik Zlatko Dalić nedavno je objavio knjigu o senzacionalnom hrvatskom uspjehu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Knjiga počinje remijem protiv Finske zbog kojega je Ante Čačić dobio otkaz što je omogućilo Daliću da preuzme izborničku funkciju.

- Da nije bilo tog finskog pogotka u 90. minuti ja vjerojatno ne bih postao izbornik i ne bi se dogodilo ovo što se dogodilo. Trenerski posao je takav, jednog dana jesi drugog nisi, tako će i poslije mene doći netko drugi i naslijediti me na klupi. Sve ima svoje razloge, ja nisam mislio da ću te večeri praktički postati izbornik, ali to je život i drago mi je da je sve na kraju tako ispalo - rekao je Dalić za Sportklub.

Zatim je uslijedila utakmica s Ukrajinom u kojoj je pritisak bio ogroman.

- Nisam to tako gledao. U slučaju poraza i neodlaska na SP krivnja ne bi bila moja, jer sam bio na čelu reprezentacije tek nekoliko dana, tako da iz te perspektive nisam osjećao pritisak. Znao sam da imamo vrhunske igrače i da možemo pobijediti Ukrajinu, što se na kraju i dogodilo. Tako je započela lavinu uspjeha.

Dalić je do detalja analizirao sve protivnike na SP-u, no jedan detalj protiv Danske u osmini finala ga je iznenadio.

- Zaista smo svakog protivnika odlično analizirali i pripremili se te smo sve isto napravili s Danskom osim tog Knudsena koji nije trebao biti u prvom sastavu. Sat i pol prije utakmice smo vidjeli da će on zaigrati i moram priznati da nisam znao da tako dobro baca aut. Prva minuta utakmice, on sa svoje lijeve strane dolazi na sasvim drugu stranu igrališta i asistira za vodeći pogodak Danske. To dovoljno govori kako je na tako visokoj razini svaki detalj važan. Na našu sreću, to nas ipak nije koštalo poraza.

>> Pogledajte što je Zlatko Dalić rekao nakon povratka iz Engleske

Komentara 13

DU
Deleted user
11:49 22.12.2018.

Mi imamo sezonske trenere proleće - jesen - leto - zima i u pravilu ih menjamo ako se kojim slučajem plasiramo na veliko takmičenje stoga i kažemo da samo sloga Srbe spašava a nje naprosto nema i nema 😖

PI
Pierro12
11:50 22.12.2018.

Danas, nazalost nije sve fair, ali u SPORTU treba biti fairplay. Odnosno imati sportski duh, i ako je netko bolji, treba isto i reci. Drugo, sto se Dalica tice, sve super. Odlican karakter, pravi sportas. Da je ostao Cacic, bilo bi, sacuvaj boze. Manageri bi sastavljali ekipu ili onaj idiot Suker. Ovako, veliki Respekt, svaka cast i naklon do poda. Dobro je pripremio, trenerski odlicno, i ono malo srece je falilo na samom kraju. Ne samo to, nego nemozes protiv Sudca, koji je razbijao Hrvatsku igru. Izmisljao penale i opasne slobodnjake. Hrvatska jednostavno nije smjela biti PRVAK. Nema veze, po mnogima, su Hrvati bili najbolja ekipa. To dokazuje i nagrada Modricu. Za najboljega. Cestitka Dalicu i momcima. Hrvate ste doveli u FINALE !!!! I to je vidilo 4 milijarde ljudi !! Hahehe !! Ljubimore nevidene.

DU
Deleted user
11:30 22.12.2018.

Večernji povjesničar

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije