Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI IZBORNIK

Zlatko Dalić ima ogroman izazov, s ovim se problemom još nije susretao

Zlatko Dalić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/6
31.08.2020.
u 09:14

Zlatko Dalić prvi put će se u svom mandatu susresti s ogromnim izazovom: kako na najvišoj razini dostojno prezentirati srebrne iz Rusije bez dvojice najvažnijih aktera, Luke Modrića i Ivana Rakitića, igrača koji skupa imaju čak 233 nastupa za vatrene?

Hrvatski nogometni reprezentativci okupljaju se danas prijepodne u Zagrebu, u hotelu Capital, nakon dugih deset mjeseci i počinju pripreme za megautakmice Lige nacija s Portugalom (5. rujna, 20.45) u Portu i Francuskom (8. rujna, 20.45) u Parizu. Svi treninzi odvijat će se na glavnom igralištu stadiona u Maksimiru, prvi danas od 19 sati.

Prve dvije ovogodišnje akcije odvijat će se u specifičnim uvjetima i pod posebnim mjerama, a izbornik Zlatko Dalić prvi put će se u svom mandatu susresti s ogromnim izazovom: kako na najvišoj razini dostojno prezentirati srebrne iz Rusije bez dvojice najvažnijih aktera, Luke Modrića i Ivana Rakitića, igrača koji skupa imaju čak 233 nastupa za vatrene?

Čačić imao sličnu nevolju

Posljednji hrvatski izbornik koji se našao o ovakvoj nevolji bio je Ante Čačić u listopadu 2016. godine. Istina, Ante tada bez Modrića i Rakete nije igrao protiv europskih, odnosno svjetskih prvaka, nego u kvalifikacijama za SP protiv Kosova, odnosno Finske i slavio 6:0 i 1:0.

Tako će Dalić u nadolazećim sudarima kapetansku vrpcu predati Ivanu Perišiću, igraču s 88 nastupa za reprezentaciju i reprezentativcu koji nikada nije tražio poštedu od nacionalnoga dresa. Čak ni sada, iako je mogao jer je imao iscrpljujuću sezonu u Bayernu i nikada nije imao kraći odmor. Ivanov motiv leži i u činjenici da je samo tri pogotka udaljen od trećega strijelca u povijesti reprezentacije (26-29) Eduarda da Silve. Omišanin se vjerojatno neće zaustaviti dok ne dostigne Šukerovih 45.

Dalića će sigurno razveseliti i povratak u kadar Šime Vrsaljka, koji je posljednju utakmicu za vatrene odigrao još u studenome 2018. godine. Šime je među reprezentativcima i najdulje bez odigrane klupske utakmice, još od ožujka ove godine kada je zaigrao za Atlético protiv Liverpoola.

Četvorica debitanata

Među pozvanima su četvorica debitanata, Grbić, Uremović, Budimir i Čolak, a zanimljivost je da su na popisu četvorica igrača iz Hrvatske lige, jednako kao iz Italije i Njemačke. Samo dva kluba imaju po dvojicu predstavnika, Atlético Madrid i – Dinamo.

Vratari: Livaković (Dinamo), Sluga (Luton Town), Grbić (Atlético);

Braniči: Vida (Beşiktaş), Lovren (Zenit), Vrsaljko (Atlético Madrid), Škorić (Osijek), Uremović (Rubin), Jedvaj (Bayer Leverkusen), Barišić (Glasgow Rangers), Ćaleta-Car (Marseille), Melnjak (Rizespor):

Vezni: Kovačić (Chelsea), Brozović (Inter), Badelj (Lazio), Pašalić (Atalanta), Vlašić (CSKA);

Napadači: Perišić (Bayern), Kramarić (Hoffenheim), Rebić (Milan), Brekalo (Wolfsburg), Petković (Dinamo), Budimir (Mallorca), Čolak (Rijeka).

Reprezentativci će u Zagrebu odraditi četiri treninga, a u petak ujutro lete u Porto.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
Marsijanac
16:43 01.09.2020.

Melnjaku, Skoricu i Colaku nije mjesto u repki. Recimo, po cemu je to Skoric bolji od Joska Gvardiola??? Josko ce biti super-zvijezda i vec ga treba privikavati na atmosferu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije