Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORUKA IZBORNIKU

Kritike Daliću: Više bi 'grizli' igrači iz HNL-a

Zlatko Dalić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/6
25.03.2018.
u 17:07

Dalić je u SAD vodio samo dva igrača iz HNL-a - Domagoja Livakovića i Zorana Nižića, a u NK Osijeku smatraju da to nije najbolja odluka.

Hrvatska nogometna reprezentacija ovoga je vikenda upisala poraz od Perua (0:2) u pripremnoj turneji u SAD-u.
 Nije to bilo dobro izdanje izabranika Zlatka Dalića koji je nakon toga Subašića, Modrića, Mandžukića, Perišića, Brozovića i Nikolu Kalinića oslobodio obveza i ta se šestorica mogu vratiti u Europu.

Dalić je u SAD vodio samo dva igrača iz HNL-a - Domagoja Livakovića i Zorana Nižića, a u NK Osijeku smatraju da to nije najbolja odluka.

"Nismo baš sigurni da im je uopće i trebao odlazak u Ameriku, izuzev ugodnog druženja s hrvatskim iseljenicima u dalekome svijetu i nekoliko ležernijih dana, izvan onog uobičajenog „drila“ koje bi imali na treninzima u Realu, Juventusu, Interu, Milanu ili Monacu… I stoga smo uvjerenja da je stručni stožer ipak trebao drugačije birati igrače za ove dvije kontrolne utakmice. Posebice jer je teško govoriti o nekakvom uigravanju liniju za ono što nas čeka u Rusiji, budući da čak šestorica iznimno važnih protagonista neće zaigrati u Dallasu.

Prigodu je Dalić mogao pružiti i najistaknutijim akterima HNL-a, koji bi izbornikov poziv doživjeli kao veliku nagradu za svoje igre u domaćem prvenstvu i svakako bi s ogromnim motivom dočekali šansu u reprezentaciji. Ne dvojimo da bi to utjecalo i na sami pristup našem ligaškom natjecanju za koji često govorimo da mu treba osigurati kvalitetniji i bolji tretman u svakom pogledu. Nastupi poput ovih u Miamiju i Dallasu idealna su prilika upravo za testiranje onih potencijalnih reprezentativaca koje stručni stožer naše A selekcije također ne smije ispustiti iz vida.

Sjetimo se samo susreta s Meksikancima, odigranom krajem svibnja prošle godine u Los Angelesu. Tada je momčad pod vodstvom bivšeg izbornika Ante Čačića bila sastavljena upravo od igrača iz domaćeg nogometnog okruženja koji su svladali favoriziranog, gotovo sasvim kompletnog protivnika s 2:1. I to je argument više za tezu da je u SAD, osim trećeg vratara Livakovića i stopera Nižića, trebalo povesti barem još nekolicinu onih koji se stalno dokazuju u HNL-u. Nadamo se da nećemo morati čekati sljedećeg izbornika kako bi se to ubuduće, u sličnim prigodama, i dogodilo", piše NK Osijek na službenoj stranici.

Podsjećamo, Osječani su se žalili i kada je Dalić objavio širi popis jer su smatrali da su njihovi igrači nepravedno izostavljeni.

Komentara 18

Avatar PLEN_KI_MOON
PLEN_KI_MOON
18:52 25.03.2018.

Sve ove tetkice znaju da imaju zagaraniranih prvih 11 u repki do penzije i zato se ne trse a prvi je Manđukić koji umire od borbe u Juventusu a i dok je bio mlađi trčo duplo od svih a sad jedan Kramarić sjedi zbog njega na klupi! Dok god je labavo neče se njima dat igrat za repku i ne treba ih zvat ma bili oni Modrić ili Manđukić!

Avatar zagorac2
zagorac2
09:30 26.03.2018.

sigurno da ovog izbornika treba podrzat pa on je strucnjak koji je izucio zanat ? gdje ? neznam ali znam da je dosao na to mjesto jer ga je isforsirala antihrvatska midija, neki tamo mislim da se zove Jelcic na HTVeu, filijala Beograda mislim da se zove Hajduk i da ga dizu u nebesa tamo neka Torcida, neki Simic, i SDP i opce ta strasna velika lijeva antihrvatska strana, bravo

IT
I-To
19:28 25.03.2018.

Postavi Manďukića i druge a koji su znaš biti ćeš prošlost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije