Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK TREBA OSTATI

Dalić je Čačiću pokazao kako se vodi momčad, Šukeru spasio glavu, a igračima vratio vjeru!

Foto: Igor Kralj/Pixsell
10.10.2017.
u 11:24

Dalić je sigurno imao više referenci za preuzimanje reprezentacije nego su to imali njegovi prethodnici Bilić, Štimac, Kovač i Čačić.

Samo 90 minuta bilo je dovoljno Zlatku Daliću da pokaže što znači biti izbornik koji zna reagirati kada mu momčad igra loše. Dok je Ante Čačić utakmice u kojima bi nam krenulo loše uglavnom gledao kao nijemi svjedok, Dalić je u trenucima dok smo bili podčinjeni Ukrajincima uz trenersku liniju stalno dovikivao svojim igračima (pretrčavši pritom 3 kilometara), konstantno im davao upute, ali ono najvažnije, uvidio je greške iz prvog poluvremena, te u drugom maestralno promijenio taktiku koja nam je na kraju donijela dva pogotka Kramarića, te veliku pobjedu u Kijevu.

Iako je imao samo 48 sati s momčadi, Dalić je igračima uspio vratiti vjeru u sebe, ali i onaj naboj koji je nedostajao posljednjih mjeseci. Vidjelo se to najbolje u očajnim trenucima prvog poluvremena, kada su se naši igrači konstantno bodrili unatoč vrlo lošoj igri. A vidjelo se da opet imamo reprezentaciju i po velikim osmjesima, zagrljajima i slavlju naših igrača na kraju utakmice. Sretni su jučer bili igrači, navijači, a jedan od najsretnijih bio je sigurno i Davor Šuker.

1/19

Pobjedom u Kijevu Dalić je doslovno sačuvao Šukerovu glavu, jer tko bi spasio šefa HNS-a u slučaju poraza na Olimpijskom stadionu. A spasio je i 20-ak milijuna eura koliko će otprilike od Fife i sponzora zaraditi Savez ako se Hrvatska uspije plasirati na Svjetsko prvenstvo. I zato, nadamo se da je Šuker već noćas, u avionu, stavio ugovor i olovku u ruke Zlatku Daliću. I da ga je Dalić prihvatio. Jučerašnja utakmica bila je sigurno Dalićeva najstresnija u životu, a uz veliku važnost utakmice, morao se još nositi i s dodatnim pritiskom onih koji su posljednja dva dana isticali da je izabran zbog dobrih odnosa sa Zdravkom i Zoranom Mamićem.

A oni koji su tvrdili da Dalić nema dovoljno iskustva za izbornika, te da taj posao još nije zaslužio, trebali bi znati da je po rezultatima koje je ostvario u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri, u kojoj ga nitko nije gurao, Dalić sigurno imao sigurno više referenci za preuzimanje reprezentacije nego su to imali njegovi prethodnici Bilić, Štimac, Kovač i Čačić.

I zato, Dalić je zaslužio da nas povede prvo u dodatnim kvalifikacijama, a onda i, nadamo se, na SP-u. Jer, jučer je pokazao da zna, i da ima petlju. 

Komentara 72

Avatar tetina
tetina
12:10 10.10.2017.

Čestitke momci na velikoj pobjedi u Ukraini i još većoj pobjedi nad tamnim zlotvorima; oriune, tzv.antifašista, udbaša,komunjara, crtača svastike na Poljudskome stadionu i teroristickim napadima u Milanu i Francuskoj. Dragi moji budimo skupa kao 1991 godine za ljubav onih štoo dadoše svoje živote za slobodu svih nas, "VATRENI" moji još jednom velika hvala.

ED
europski dinamo
11:40 10.10.2017.

A vas bacio u očaj.

AR
Artukovic
11:52 10.10.2017.

Vecernji na aparatima....tuga,zal,i neopisiva nesreca, se povlaci hodnicima urednistva.Ali nada jos tinja.Ostalo je doigravanje pa tu mozda uprskamo....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije