Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELE GA SAUDIJCI

Zlatka Dalića pitali smo napušta li Hrvatsku, ovo je njegov odgovor!

Zlatko Dalić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/6
21.10.2019.
u 13:26

Na naš SMS o zanimanju Al-Ittihada, Dalić je kratko, ali vrlo znakovito odgovorio: “Slovačka”.  U prijevodu, izborniku je u glavi samo sljedeća utakmica vatrenih, protiv Slovačke 16. studenoga na Rujevici.

Mediji s Bliskog istoka raspisali su se posljednjih dana o tome da saudijski velikan Al-Ittihad želi dovesti hrvatskog izbornika Zlatka Dalića, te da mu je navodno spreman dati i 10-ak milijuna dolara po sezoni. Žele ga odmah, jer dosadašnjem treneru, Španjolcu Joséu Luisu Sierri, uručili su otkaz zbog niza slabih rezultata (dvije pobjede u devet utakmica).

No, želje su jedno, a realnost drugo. A realnost je takva da u ovom trenutku Dalića niti najmanje ne zanima odlazak u prvoligaša iz Saudijske Arabije. Na naš SMS o zanimanju Al-Ittihada, Dalić je kratko, ali vrlo znakovito odgovorio: “Slovačka”. 

U prijevodu, izborniku je u glavi samo sljedeća utakmica vatrenih, protiv Slovačke 16. studenoga na Rujevici. A s barem bodom iz te utakmice Hrvatska bi se plasirala na Europsko prvenstvo, gdje Dalić ima velike planove, odnosno želju za još jednom velikom medaljom, nakon srebra na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Ovo nije prvi put da Daliću dolaze ponude od kojih boli glava. Odmah nakon osvajanja srebra na SP-u imao je ponudu jednog kineskog prvoligaša vrijednu 10 milijuna dolara po sezoni! No, Dalić ju je odbio.

Iako je u azijskom svijetu izgradio ime, a tamošnji uspjesi doveli su ga do klupe reprezentacije, Dalić o povratku u taj dio svijeta zasad ne razmišlja. Kad bi se i vraćao, otišao bi samo u Al-Hilal, kojeg je vodio 2013. godine. Jer, taj je klub trenutačno najbogatiji i najmoćniji u Saudijskoj Arabiji.

Uglavnom, Al-Ittihad može ovih dana željeti Dalića, ali uzalud, jer fokus mu je na hrvatskoj reprezentaciji. A nakon što jednog dana završi posao s vatrenima, Dalićev cilj je kluba nekog jako kluba iz Lige petice. Zahvaljujući uspjesima i renomeu kojeg je pritom zaslužio u nogometnom svijetu, Dalićev povratak u Aziju bio bi za njega samo korak unazad. Naravno, ne računajući silne milijune koje tamo može dobiti. 

>> Pogledajte i što je sve Bruno Petković rekao u studiju Večernjeg TV-a

Komentara 36

ER
EroK
14:25 21.10.2019.

Mrzitelji i zlotvori svega Hrvatskog, žele dekoncentrirati Zlatka i Vatrene, ali bez uspjeha! Ne daj se Zlatko, naprijed Vatreni!

ML
Mladjan
17:51 21.10.2019.

Ne mogu shvatiti, ove zle natpise "makar 1 bod"i idemo na EP. Ma koji jedan bod , protiv Slovačke koju smo saznali na njihovu terenu. Ko to može biti zadovoljan sa bodom. Ne dao bog, možemo i izgubiti, neće bitiiti smak svijeta. Ja ću i dalje bodriti našu reprezentaciju, ali neću bit zadovoljan, kao ni sa jednim bodom. Samo pobijedi i to uvjerljiva.

PR
prajdali100
14:39 21.10.2019.

Nakon Eura Dalić će otići bez obzira na plasman.Zaslužio je unosan ugovor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije