Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSLAVLJENI NOGOMETAŠ

Zlatan Ibrahimović mami kupio stan na hrvatskoj obali: Želim da mi djeca provode vrijeme u Hrvatskoj

Foto: Zlatan Ibrahimović (Instagram)
1/5
01.08.2022.
u 11:49

– Moja je majka danas spokojna i njena sreća i mene čini sretnim. Na licu i rukama možeš joj pročitati koliko se naradila. Ustajala je u četiri ujutro i odlazila na posao, vraćala se popodne i vodila računa o petero djece. Imala je dva muža Balkanca koji su pili i bili joj više na teret nego od pomoći.

Zlatan Ibrahimović, jedan od najpopularnijih nogometaša u proteklih 20-ak godina, izdao je novu autobiografiju pod nazivom "Adrenalin". U njoj spominje majku Jurku Gravić.

"Majci sam kupio stan u Hrvatskoj, blizu Pagu da bude bliže sestrama. Želimo joj poslati Maxija i Vincenta, same, bez mame i tate. Trebaju se naučiti samostalnosti. Želim da neko vrijeme provedu u Hrvatskoj s bakom, koja ih može štošta naučiti", napisao je Ibrahimović, prenosi Sport.ba.

"Moja je majka danas spokojna i njena sreća i mene čini sretnim. Na licu i rukama možeš joj pročitati koliko se naradila u životu. Ustajala je u četiri ujutro i odlazila na posao, vraćala se popodne i vodila računa o petero djece. Imala je dva muža Balkanca koji su pili i bili joj više na teret nego od pomoći."

Zlatanova majka Jurka Gravić rođena je u selu Prkos, u zadarskom zaleđu, pokraj Škabrnje (kraj odmorišta Nadin na autocesti A1), a njegova oca upoznala je u Švedskoj, kamo su oboje emigrirali. Šefik je iz rodne Bijeljine u Švedsku stigao 1977. godine, a četiri godine poslije rodio se Zlatan. Majka je za život zarađivala kao čistačica, a obiteljske prilike kvario je teški očev alkoholizam. Rastali su se kada je Zlatan imao dvije godine. Odrastao je u Rosengårdu, dijelu Malmöa poznatom kao geto, kvart doseljenika. Živio je u kaosu, na mjestu gdje su tučnjave bile svakidašnjica. A on se tukao i krao: bicikle, slatkiše, automobile...

– Kad bih nešto trebao, ne bih otišao u trgovinu i to kupio, nego bih otišao u prodavaonicu i to ukrao – ispričao je svojedobno stasiti nogometaš (195 cm) u intervjuu za BBC. No, i kad je imao novca za trgovinu, nije bilo lako. Poznata je priča kako je kupovao krevet s ocem Šefikom. Jedva su novac skupili za krevet mališanu koji je rastao, no nisu više imali za dostavu. Pa su otac Šefik i mali Zlatan nosili krevet po ulicama Malmöa.

U svojoj ranije objavljenoj autobiografiji "Ja sam Zlatan" ispričao je kako mu je baka poginula u bombardiranju Lijepe Naše.

"Rat je bio čudna stvar. Nisam znao ništa o njemu. Nije mi bilo jasno zbog čega su mama i sestra obučene u crninu. To je bilo zbog bake koja je poginula u jednom bombardiranju u Hrvatskoj. Svi su bili tužni osim mene, mene nije bilo briga je li neko Srbin ili Bošnjak ili što već", napisao je Zlatan u svojoj prvoj autobiografiji.

I danas mu na Instagram profilu u opisu stoji "pisac", a ne "nogometaš".

>> Pogledajte – Mike Tyson šokirao: Uskoro ću umrijeti, blizu sam kraja...

Ključne riječi

Komentara 49

RO
romobil
14:43 01.08.2022.

Slavni nogometaš proslavio i svoj srednji prst za prošli Božić ...

DU
Deleted user
14:40 01.08.2022.

Srednji prst kao čestitka za Božić, jel to taj!?

CE
centirion
13:06 01.08.2022.

Nema on nikakvih osjećaja za Hrvatsku! Nije on Luka Modrić ! Nemojte se zavaravati! Trebao je kupiti mami kuću u Švedskoj za koju je igrao !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije