Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji igrač All-Stara

Mladi Cibonin centar: Najviše mi se sviđa kako je igrao Divac, a divim se i Krstiću

Ante Žižić
Foto: Goran Kovacic/pixsell
23.02.2015.
u 12:50

Daleko je NBA liga, želim igrački stasati u Ciboni, kaže Ante Toni Žižić.

Na svojoj prvoj All-Star utakmici golobradi Cibonin centar Ante Toni Žižić (212 cm) pobrao je lovorike. Mladi Omišanin zabio je 33 koša od čega barem dvadesetak iz zakucavanja što govori o njegovoj silnoj želji da se nametne. Zapravo, opći je dojam bio da su se najmlađi, a to je uz njega bio još i Mazalin (25 koševa), više trudili.

– Nama, koji smo igrali prvi put, to je očito više značilo nego onima koji su All-Star utakmicu igrali već po 7-8 puta. Isto tako, premda nisam neki letač, nisam negirao odluku Saveza da nastupim u natjecanju u zakucavanju.

Okušao se Ante te subote i u košarci u kolicima, zajedno s Ukićem, Rozićem, Bilanom, Pilepićem...

– Nisam znao da je to toliko teško. Potrebni su velika snaga ruku i koordinacija da se pokrenete. Zato su nas ti dečki i iskontrirali, ne znam kako samo uspiju tako brzo voziti kolica. Ta utakmica zapravo je najvažnija poruka ovog All-Stara, da shvatimo koliko smo mi zapravo sretni samim time što smo zdravi, ali i da moramo ljudima s invaliditetom omogućiti bolje uvjete.

Već i prije svog 18. rođendana, koji je bio u siječnju, Ante je postao prvi Cibonin centar.

Fali mi još deset kilograma

– Odgovarala mi je postupnost u razvoju. Lani sam igrao A-2 ligu za Kaštela, potom nekoliko mjeseci za Goricu u A-1 ligi i sada igram ABA ligu. Razlika između A-2 lige i ABA lige je kao nebo i zemlja, a ono što je nedostajalo u mojem razvoju nadopunjeno je igranjem u Gorici. Sada mi nedostaje još snage i desetak kilograma težine – procijenio je mladi Žižić.

S obzirom na to da ima najjačeg menadžera u regiji (Miško Ražnatović), kakvi su mu planovi za budućnost?

– Početkom godine potpisao sam s Cibonom ugovor na tri plus jednu godinu jer nisam još stasao u pravog igrača, preda mnom je još puno rada.

Ako se nastavi razvijati ovako, prije ili kasnije na dnevni red doći će i NBA liga...

– To mi je nekako predaleko da bih o tome razmišljao jer još do prije godinu dana nisam mogao ni zamisliti da ću biti član, a kamoli startna petica nekog ABA ligaša.

Priznaje da je o NBA ligi sanjario kao i svi klinci.

– Najviše mi se sviđa kako je igrao Vlade Divac, a od euroligaških centara najdraži mi je Krstić. U NBA ligi pak najdraži mi je Tim Duncan, a volim gledati i braću Gasol.

Sedamnaest godina stariji brat Andrija je u Italiji, igra u A-2 ligašu Piacenzi, a on je majstor za igru leđima košu.

– Nažalost, preko ljeta ne stignemo raditi zajedno zbog mojih obveza u nacionalnim selekcijama, no volio bih da me nauči igru leđima košu i kako što bolje koristiti tijelo.

Prošlo ljeto Ante je imao i pozive Makabija i Cedevite, a on se odlučio za financijski znatno slabiju, i nestabilnu, Cibonu.

Neću o drugima

– Cedevita je trenutačno jači klub, no oni igraju dvije utakmice tjedno i ne stignu trenirati pa je u tom smislu Cibona bila bolji izbor. Mi igramo jednu utakmicu tjedno pa stignem raditi na nedostacima, na igri leđima košu, snazi, brzini.

Znači li to da bi i Arapoviću i Mazalinu bilo bolje, barem zbog minutaže, da su ostali u Ciboni?

– Ovdje bi dobili više prilika. Tamo ima viška igrača pa im se dogodi i da nisu u sastavu, a mi imamo manjak igrača. Da su u Ciboni, igrali bi više, no neću se miješati u njihove razloge odlaska.

>>Sjever svladao Jug, Pilepić najbolji u tricama, Cinac zakucavač

Komentara 2

Avatar Halidumjestohalida
Halidumjestohalida
20:58 23.02.2015.

Da malo pogledas kako je igrao Drazen Toni Radja...nebi te bilo briga za tog troprstasa

GO
gotovinaa
00:51 24.02.2015.

Divac je legenda! Nema boljeg

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije