Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKAN

Zinedine Zidane prima Legiju časti

01.01.2009.
u 18:39

Velikan francuskog i svjetskog nogometa Zinedine Zidane primit će titulu zapovjednika francuske Legije časti, što je najveće odlikovanje koje francuska država može uručiti.

Tijekom 18 godina veličanstvene karijere, u kojoj je igrao za četiri kluba, Cannes, Bordeaux, Juventus i Real Madrid, te, dakako, za francusku reprezentaciju, veliki Zizou ostavio je neizbrisiv trag na svjetskoj nogometnoj karti.

Orden Legije časti francuska država uručuje samo osobama od iznimnog značaja u svom području djelokruga, a upravo takav bio je u svijetu nogometa Zindine Zidane, koji je 1998. godine, kada je predvodio francusku reprezentaciju do naslova svjetskog prvaka na SP-u održanom baš u njegovoj domovini, bio osvajač Zlatne lopte, a u izboru FIFA-e za najboljeg nogometaša svijeta primio je svoju prvu od ukupno tri nagrade (2000., 2003.).

Legija časti u svojem ustroju ima pet razina, a Zidane će primiti titulu zapovjednika, što je četvrta najviša razina, na jedan korak do viteza! Maksimalna kvota zapovjednika u Legiji časti je 10.000, što samo pokazuje kakvo je veliko priznanje dobio veliki Zizou.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije