Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KAPETAN

Zidane sve nade polaže u Modrića, za njega ima posebnu ulogu

Luka Modrić
Foto: EXPA/PIXSELL
1/7
24.02.2021.
u 18:47

Španjolski mediji tvrde kako će Zidane na terenu sve svoje nade polagati u kapetana hrvatske reprezentacije Luku Modrića kojeg će vjerojatno gurnuti više prema naprijed kako bi pomogao Diazu u ofenzivi.

Puskas Arena u Budimpešti, ni kriva ni dužna, bit će domaćin utakmice Lige prvaka. Iako mađarska nema svog predstavnika u osmini finala elitnog natjecanja, Budimpešta je privremeni dom Borussije Mönchengladbach, koja od 21 sat tamo ugošćuje Manchester City. Naime, njemačka vlada ima stroge protuepidemijske mjere koje stanovnicima iz područja gdje su se pojavile mutacije koronavirusa zabranjuju ulazak na tlo Njemačke, tako je Uefa domaćinstvo preselila tisuću kilometara dalje.

City u pobjedničkom naletu

No, ako netko u ovu fazu natjecanja ide s golemim samopouzdanjem, to je onda momčad Pepa Guardiole. Naime, Građani su u pobjedničkom naletu. Imaju 18 pobjeda zaredom, a ukupno 25 utakmica bez poraza u nizu u svim natjecanjima. Posljednji susret koji su izgubili bio je onaj protiv Tottenhama 21. studenoga prošle godine (0:2).

Marširaju prema naslovu prvaka Engleske, a klempavi pehar bio bi im šlag na tortu. Svjesni su toga u taboru Borussije M.

– Mislim da momke ne moram motivirati ničim posebno. Zaradili su ovu večer. Nadam se da će razmisliti o onome što su već postigli u grupnoj fazi i da će ovoj utakmici pristupiti sa strašću i hrabrošću, ali i spremnošću da pate. Ako moja momčad odigra najbolje što može, tada je dobar rezultat apsolutno moguć – rekao je trener Nijemaca Marco Rose.

No, druga utakmica večeri, ona između Atalante i Real Madrida, puno je zanimljivija hrvatskoj publici. U još jednom okršaju Hrvata, čeka se pobjednik. Real će ponovno ići na pogon Luke Modrića, posebice kada se zna da imaju problema u svojim redovima. U Bergamo su na prvu utakmicu osmine finala došli s pola momčadi. Trener Zinedine Zidane morao je dobro pokrpati rupe i mnogi se sada pitaju imaju li šanse. Naime, na popisu je 19 igrača, od čega 12 standardnih nogometaša iz prve momčadi, a u Madridu će zbog ozljeda ostati gotovo cijela jedna postava. Za utakmicu protiv Atalante nema Benzeme, Ramosa, Hazarda, Marcela, Danija Carvajala, Federica Valverdea...

Šutalo i Pašalić spremni

Španjolski mediji tvrde kako će Zidane na terenu sve svoje nade polagati u kapetana hrvatske reprezentacije Luku Modrića kojeg će vjerojatno gurnuti više prema naprijed kako bi pomogao Diazu u ofenzivi.

Atalanta je momčad koja tek drugi put igra u elitnom natjecanju, a suparnik joj je osvajač čak 13 naslova Lige prvaka.

– Moramo biti oprezni. Ovdje su s razlogom. Znamo da igraju dobar nogomet i postižu puno golova. Bit će teško i radujemo se dobroj utakmici – kaže Mendy.

Hrvatski igrači Boško Šutalo i Mario Pašalić dobili su svoje minute u 4:2 pobjedi protiv Napolija u nedjelju, možda se snađu i protiv Real Madrida.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije