Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
krivo bodovali

Zhangov trener: Što su suci gledali? Treba ih istražiti! Hrgović nije pošteno pobijedio

Filip Hrgovic v Zhilei Zhang
Andrew Couldridge/REUTERS
23.08.2022.
u 12:49

Zhang i Hrgović su bili odlični, no poštenje treba biti na prvom mjestu. A u ovom slučaju nije, ova odluka je nepoštena. Zhilei je zaslužio pobjedu. On bi se trebao boriti za svjetsku titulu, a ne Hrgović - istaknuo je George.

Dvanaest runda velike borbe trebalo je Filipu Hrgoviću da pobijedi kineskog boksača Zhanga Zhileija i ostvari najveći uspjeh svoje karijere. Najbolji hrvatski boksač jednoglasnom je odlukom sudaca slavio protiv Kineza u eliminator meču za naslov IBF-ova prvaka u saudijskoj Džedi te će se suprotstaviti vlasniku svih najvažnijih pojaseva teške kategorije Oleksandru Usiku.

Strani mediji pisali su posljednjih dana kako je Hrgović bio neuvjerljiv u svojoj izvedbi i da je pobjeda mogla otići na obje strane, a oglasili su se i iz tabora Kineza Zhanga.

- Ovo je bila laka borba za presuditi. Prema mojim izračunima i bodovanja, Zhang je pobijedio 115:112, ne znam što su suci gledali. Zhang je sedam rundi dobio, s tim da je prva za dodatni bod zbog brojanja - rekao je trener kineskog teškaša Shaun George.

Hrgović je u prvoj rundi dobio neugodan udarac u potiljak, a kako je sam poslije pojasnio, istovremeno se sapleo o nogu i pao na pod. S obzirom na to da je rukavicama dodirnuo pod sudac mu je morao odbrojavati. Hrga se ubrzo pridigao i nastavio meč.

- Ove suce treba istražiti. Zhang i Hrgović su bili odlični, no poštenje treba biti na prvom mjestu. A u ovom slučaju nije, ova odluka je nepoštena. Zhilei je zaslužio pobjedu. On bi se trebao boriti za svjetsku titulu, a ne Hrgović - istaknuo je George.

Utješna nagrada Zhangu može biti popularnost koju je stekao u Kini, doslovno preko noći. Gledanost meča bila je sjajna što bi moglo značiti da će Zhang imati sljedeći nastup u svojoj domovini, prvi puta u karijeri.

>> Pogledajte što je Filip Hrgović rekao po dolasku u Zagreb

Komentara 4

AN
antepravda
17:46 26.08.2022.

Hrgović je bio bolji.Gledao sam cjeli meč.Samo idioti mogu pljuvati po Hrgoviću.

Avatar Brko
Brko
14:56 23.08.2022.

Dosudili su pobjedu Hrgoviću jer je Zhang nakon 12. runde bio jako uzdrman.

Avatar links
links
13:06 24.08.2022.

u pravu je čovjek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije