Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pobjeda cedevite

Žganec se vratio i opet blistao: Na početku smo igrali nedopustivu obranu

Cedevita - Mornar
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/12
07.11.2016.
u 10:46

Poredak: 1. Budućnost 8-0, 2. C. zvezda 7-0, 3. Partizan 6-1, 4. Cibona 6-2, 5. Cedevita 5-3...

Nakon loše obrane u prvom poluvremenu (45:45) i raskošnog napada u trećoj četvrtini (30:8), košarkaši Cedevite izborili su protiv Mornara (99:73) svoju petu pobjedu u ABA ligi. A u njoj su čak četiri igrača domaćina imali valorizaciju između 21 i 30 bodova. Razigravač Pierre Jackson upisao je 19 koševa i 7 asistencija, centar Miro Bilan 15 koševa i 11 skokova, Luka Babić je imao 14 koševa i 6 asistencija, a najbolji pojedinac susreta bio je povratnik iz ozljede Karlo Žganec sa 13 koševa i 12 skokova.

- Dogovorili smo se da Waller ne smije šutirati, a on nam zabije četiri trice u prvih pet minuta. U prvih 20 minuta smo nedopustivu obranu, no u nastavku smo odigrali agresivnije na njihov “pick and roll”, a s Bilanom smo dobili i dubinu napada - ustvrdio je Žganec na kojeg se nadovezao njegov trener Veljko Mršić:

- Nakon slaba tonusa u prvom dijelu, u nastavku smo igrali stvarno dobru košarku. Danas nije lako zabiti 99 koševa, pogotovo ne protiv dobro trenirane momčadi.

A gostujuću momčad trenira Đorđije Pavićević, inače glavni sponzor kluba, koji priznaje da je ključni strateg momčadi njegov brat Mihailo koji mu je pomoćnik i koji je temperamentniji čovjek od njega.

- On sve to vodi iz pozadine i više se nervira. Ja sam malo staloženiji, no kada nam dođe crni sat ne zna se tko je opasniji. Dobro je što sam ga uspio vratiti iz Kine, izvući iz dobrog ugovora, da mi pomogne pri čemu ne znam koliko sam mu time koristi napravio. Trenutno je kažnjen sa zabranom trenerskog rada na godinu dana u Prvenstvu Crne Gore zbog bučne reakcije na poraz u finalu protiv Budućnosti.

Poredak: 1. Budućnost 8-0, 2. C. zvezda 7-0, 3. Partizan 6-1, 4. Cibona 6-2, 5. Cedevita 5-3... 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije