Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
aruba

Ženska taekwondo reprezentacija osvojila broncu

aruba
.
25.11.2012.
u 21:26

Hrvatska ženska taekwondo reprezentacija osvojila je treće mjesto i brončano odličje na svjetskom kupu koji se održao na dalekoj Arubi.

Na putu do finala Hrvatsku su zaustavile izvrsne Kineskinje koje su na koncu došle do zlatne medalje.

Sustav natjecanja i ždrijeb bili su ovog puta nemilosrdni prema Ani Zaninović, Martini Zubčić, Marini Sumić, Jeleni Ivančić i Antoniji Žeravici. Unatoč pobjedama protiv Kineskog Tajpeha i Amerike te prvom mjestu u grupi Hrvatice su morale u četvrtfinale protiv Koreje. Neizvjesnu borbu do posljednjeg trenutka naše su djevojke uspješno privele kraju sa samo bodom prednosti, no tada ih je ždrijeb namjerio na još jednu velesilu, ovog puta Kinu.

Hrvatska je u toj borbi hvatala zaostatak, Ana Zaninović minus od 7:9 uspjela pretvoriti u plus 11:9. U posljednjih petnaestak sekundi na tatami je ponovno ušla svjetska prvakinja i zaostatak od 17:11 uspjela dovesti do 17:15, a potom u posljednjim trenucima i pogoditi protivnicu nogom u glavu, no na veliku žalost sa zvukom sirene tako da se udarac nije priznao.

Hrvatska brončanim odličjem može biti itekako zadovoljna jer je još jednom potvrdila da pripada samom svjetskom vrhu. Na ovom turniru naše su se djevojke borile protiv Kineskog Tajpeha, Amerike, Francuske, Koreje i Kine, redom velesila koje u svojim redovima imaju svjetske i olimpijske osvajačice odličja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije