Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lokosice u izolaciji

Ženska reprezentacija u problemima zbog koronavirusa

15.03.2021.
u 17:11

U redovima rukometašica Lokomotive pojavio se koronavirus. Za sada je sigurno da su tri igračice pozitivne, a može se očekivati da će ostatak reprezentativki ostati u izolaciji.

“Kraljice šoka”, brončane rukometašice s posljednjeg Europskog prvenstva, danas se okupljaju u Zagrebu odakle kreću na pripreme u Poreč. Izabranice Nenada Šoštarića boravit će u porečkom hotel Diamant do 21. ožujka. Riječ je o prvom tzv. National team weeku u ovoj godini, koji će dio europskih reprezentacija iskoristiti za odigravanje olimpijskih kvalifikacija, a dio za treninge i uigravanje.

No, “kraljice šoka” bit će nekompletne. Naime, u redovima rukometašica Lokomotive pojavio se koronavirus. Za sada je sigurno da su tri igračice pozitivne, a može se očekivati da će ostatak reprezentativki ostati u izolaciji.

Bez devet igračica

– U petak smo imali jednu pozitivnu igračicu, a uoči puta za Umag, u subotu ujutro pojavio se i drugi pozitivan slučaj pa smo odgodili utakmicu. Cijeli tjedan naše igračice imaju problema s prehladom jer su iz tople dvorane, nakon treninga, odlazile znojne kućama zato što nam u Domu sportova nisu dali svlačionice na korištenje – rekla je Klaudija Bubalo, direktorica kluba.

Dakle, porečke pripreme trebale bi propustiti lokosice Bešen, Šimara, Japundža, Prkačin, sestre Posavec i sestre Kalaus te Gavrić.

– Ova situacija nije dobra, a nije došla u dobro vrijeme jer nas krajem mjeseca očekuju polufinalne utakmice EHF Europskog kupa – istaknula je Klaudija Bubalo,

Dakle, na okupljanje bi danas sigurno trebale doći Tea Pijević, Ana Debelić, Katarina Ježić, Ćamila Mičijević, Marijeta Vidak, Deana Milosavljević, Valentina Blažević, Magdalena Ećimović, Korina Karlovčan, Nikolina Zadravec, Elena Popović, Lea Franušić, Nataša Miočinović i Ema Guskić. Dakle, samo 14 igračica. Na pričuvnom spisku nalazi se još šest igračica – Plahinek, Barišić Lisjak iz Umaga, Pokopec iz Bjelovara Petrika iz Bekescsbaije i Gudelj iz Zrinjskog.

Ćamila za sada bez ideje

Ćamila Mičijević trebala je doći u Poreč sa zakašnjenjem, no stigla je među prvima.

– Već sam dva dana u Zagrebu, Došla sam ranije jer su odgođene utakmice protiv Borussije Dortmund u osmini finala Lige prvakinja. Njemice nisu željele riskirati zdravlje svojih igračica premda smo za prvu utakmicu imali 16 igračica s negativnim testom. Malo sam se iživcirala zbog svega toga i sad čekamo odluku Europskog rukometnog saveza kako će riješiti ovaj slučaj – rekla je Ćamila koja igra za francuski Metz.

Dobro, u Zagrebu ste se barem malo odmorili?

– Istina. I jedva čekam da se danas vidim sa suigračicama – rekla je Ćamila.

Hoćemo li iz Poreča gledati zanimljiva videa iz fotelje?

– Za sada nemam neku ideju. No mi ionako sve radimo spontano pa vjerujem da će iz dobre atmosfere nešto već iskrsnuti – zaključila je Ćamila.

Valentina Blažević se iz Cluja preko Frankfurta “probila” do Knina.

– Čula sam za probleme s Lokomotivom. Dolazim danas jer me nitko nije obavijestio da su pripreme odgođene – rekla je Valentina. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije