Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVLADALI BRAZIL

Krajan: Ovo je naša najveća pobjeda posljednjih godina

30.01.2015.,  Zagreb, Dom Sportova - Trening Borne Corica uoci pocetka ATP turnira PBZ Zagreb Indoors 2015. Borna Coric sa trenerom Zeljkom Krajanom. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL
20.09.2015.
u 21:47

- Borna je sazrio, opet smo u Svjetskoj skupini, i s Marinom Čilićem mislim da smo spremni za Svjetsku skupinu i veliki rezultat - rekao je Krajan.

Borna Ćorić odigrao je još jedan sjajan meč i donio Hrvatskoj treći, presudan bod u susretu kvalifikacija za Svjetsku skupinu Davis Cupa protiv Brazila! Sa 6:2, 4:6, 7:6 (4), 4:0 svladao je Thomaza Belluccija, koji je zbog ozljede leđa predao meč nakon četvrtog gema u četvrtom setu, čime je Hrvatska osigurala nedostižno vodstvo 3:1. Peti meč nije ni odigran, u skladu s pravilima, koja kažu da ukoliko se u prvom pojedinačnom meč u nedjelju (ako je odlučujući za ukupnog pobjednika) odigraju bar četiri seta, petog meča neće biti slože li se u tome obje reprezentacije.

- Mislim da je bio odličan meč. Prvi set je bio najbolji u mom životu. Potom sam malo pao, iako sam i dalje igrao dobro, ali on je jednostavno bio predobar u drugom setu. U trećem sam odigrao hrabro u 'tie-breaku', to mi se isplatilo i sada smo tu gdje jesmo - rekao je Ćorić i dodao:

- Belluccijeve probleme sam osjetio tek nakon trećeg seta, prvi put sam vidio da se muči. Znao sam da će tada teško mogu izgubiti.

Ćorić je do prvog "breaka" stigao već u četvrtom gemu, a još jedan je napravio za 6:2. U drugoj dionici mogao je početi slično, no nije iskoristio priliku, a prava drama počela je u trećem setu, kad je Bellucci napravio "break" za vodstvo 4:3. Međutim, Ćorić je odmah uzvratio, uskoro propustio dvije set lopte, no u "tie breaku" je bio nedodirljiv. Već u prvom gemu četvrtog seta napravio je novi "break", nakon čega je Bellucci zatražio pomoć fizioterapeuta. Kad je meč nastavljen Ćorić je u tren oka došao do vodstva 4:0 i tu je bio kraj.

- Bio je ovo izuzetno dobar meč, jako visokog standarda. Borna je prvi set odigrao fantastično i Bellucci je, da bi se vratio, morao isto odigrati vrhunski, što je i napravio. U 'tie-breaku' je Borna podigao svoj nivo i to je prelomilo meč- rekao je izbornik Željko Krajan te nastavio:

- Mislim da je ovo možda najveća naša pobjeda posljednjih godina. Neočekivano smo pobijedili i u Nizozemskoj i Poljskoj, gdje nismo bili favoriti, baš kao i u subotu ovdje u paru. Borna je sazrio, opet smo u Svjetskoj skupini, i s Marinom Čilićem mislim da smo spremni za Svjetsku skupinu i veliki rezultat.

Marin Čilić, kojeg nije bilo zbog ozljede gležnja, često je spominjao želju da se reprezentacija okupi u punom sastavu i pokuša ponovno osvojiti Davis Cup. Koliko je to realno?

- Sigurno da jest. Bila bi šteta da se s ovakvim igračima borimo samo za ostanak i povratak u Svjetsku skupinu. Treba to iskoristiti, imamo dobru generaciju, možemo se nadati dobrom rezultatu - rekao je Krajan.

Izvlačenje parova za Svjetsku skupinu održat će se 24. rujna u tri sata po srednjoeuropskom vremenu u Santiago de Chileu, tijekom godišnje skupštine Međunarodnog teniskog saveza (ITF). Popis nositelja bit će objavljen u utorak, 22 . rujna, no neslužbeni izračun kaže da Hrvatska neće biti među osam povlaštenih reprezentacija. Bude li tako, potencijalni suparnici su Francuska, Argentina i Srbija kod kuće, Velika Britanija, Australija, Češka i Belgija u gostima, te Švicarska izvlačenjem domaćinstva.

- Mislim da bi nam najviše odgovarala Argentina kod kuće, za nas bi to bio najbolji meč. No s kim god ćemo igrati nikog se ne trebamo bojati - rekao je Krajan.

>> Mladi Borna Ćorić nadjačao Thomaza Belluccija i ostavio Hrvatsku u Svjetskoj skupini

Komentara 3

PG
poducavam-glupe
08:12 21.09.2015.

Imamo 2 igrača koji su željni pobjeda. Dodig i Čorić, i sada da Čilić složi kotačiće i solidni smo za osvajanje.

KE
kentie
15:45 21.09.2015.

Ma ovo je pravo čudo, u stilu one rimske: veni, vidi, vici. Prvo: velika pohvala Borni i kapa do poda: čudo od igrača. Ima 18, 33-treći je na svijetu, a igra Davis kup ko prekaljeni igrač. volej-igra mu je savršena, na mreži je hladni egzekutor. Još da mu prvi servis bude ubojit i gromovit, da još malčice ojača, da bez razloga ne stoji tako daleko od base lajne na drugi servis i da "skrati" igru, tj. da nema toliko dugih izmjena udaraca, pogotovo kad se igra na tri dobivena seta, i tad je kandidat za top 10 bez obzira na godine. Drugo. pohvala izborniku. Tako znalački postaviti meč, može samo prekaljeni majstor. Bravo, bravo..pohvala i dečkima pu paru. majstorska pobjeda ,majstorska. I pohvala Deliću, što se muški borio do kraja, bravo, bravo majstori. Pokuda Čiliću i preporuka: kukavno si pobjegao od repke jer si se propisno osramotio na US openu, ostavi se tenisa jer volej naučio nikad nisi niti ćeš, pa makar igrao tenis do smrti i nakon smrti, a umjesto dviju tenisica nosiš dvije lopate na nogama ko jelen lopatar. Da te Goran muštra sljedećih deset godina, nikad od tebe velikog igrača. Za tebe je dr. Ančić i sada doktor tenisa iako se danas bavi nekim drugim poslovima.

MA
mađar
16:51 21.09.2015.

To je tocno, ali por uvjetom da igra veliki rodoljub iz Sirokog Brijega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije