Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osijek

Zekiću stolac klimav, ali još uživa povjerenje

19.03.2019.
u 13:48

Najraspucanija momčad jesenskog dijela sezone u drugom dijelu prvenstva ni u jednoj utakmici nije postigla više od pogotka

Kola su krenula nizbrdo i nikako da se zaustave. Osijek već mjesec dana ne zna za pobjedu. Mjesto u Europi koje je još do jučer bilo izvjesno, a koje je uoči sezone postavljeno kao imperativ, odjednom je postalo upitno.

Lokomotiva je samo bod iza bijelo-plavih, a istopila se i velika prednost ispred Hajduka koja je u polusezoni iznosila 11 bodova.

>> Pogledajte sve o herojima koji su Dinamu osigurali europsko proljeće nakon 49 godina

Danas je Hajduk na petome mjestu, posljednjem koje vodi u europska natjecanja, a ima samo bod manje od Osijeka. Blizu je i šesta Gorica koja ima samo tri boda manje od Osijeka.

Alarm više ne zvoni nego vrišti.

Najraspucanija momčad jesenskog dijela sezone u drugom dijelu prvenstva ni u jednoj utakmici nije postigla više od pogotka. Od sedam prvenstvenih utakmica u 2019., bijelo-plavi su pobijedili samo u dvije, i to “na mišiće” posljednje dvije momčadi na ljestvici, Rudeš i Istru.

U tri proljetna derbija, protiv Rijeke, Dinama i Hajduka, Osijek nije osvojio ni bod, a pritom je zabio samo jedan gol. Sve što je moglo poći po zlu i pošlo je po zlu.

Na javno pismo predsjednika Ivana Meštrovića koji je nakon beskrvne igre momčadi i visokog poraza na Maksimiru (0:3) poručio da “neće trpjeti izdajice”, nadovezao se “slučaj Bočkaj”, a pobjede koja bi ponudila Osijeku izlazak iz začaranog kruga nema ni na vidiku.

Nakon kiksa u igri sa Slavenom Belupom u Gradskom vrtu (Osijek je sat vremena imao igrača više i vodstvo koje je propustio u završnici) Zoran Zekić je poručio da ne želi biti “jedini Pedro”, a poslije poraza na Rujevici otvorio je dušu. Možda i previše iz perspektive čovjeka najodgovornijeg za stanje momčadi.

1/5

- Ne bih htio biti grub, ali ne razumijem što to znači “psihički dizati” jer radiš posao koji voliš i dobro si plaćen. Ne znam koga “dizati”. Nisu mi shvatljive takve pogreške jer se ne viđaju ni na trećeligaškim terenima. Ne znam je li u pitanju strah, kvaliteta ili nešto neobjašnjivo - kazao je Zekić koji proživljava neke od najtežih dana kao trener Osijeka. Naime, još od prve sezone u Gradskom vrtu, kada se Osijek borio za ostanak, nije mu se dogodilo da ne pobijedi u četiri prvenstvene utakmice zaredom.

Što donosi sutra? Zekiću je pozicija možda uzdrmana, no to ne znači da je izgubio povjerenje čelnika kluba. Predsjednik Meštrović, koji je sječu trenera nakon nekoliko loših rezultata nazvao “provincijskim mentalitetom” koji želi iskorijeniti, zagovara kontinuitet, a treneru pritom ne može osporiti i da mu je na raspolaganje dao kvalitetom lošiju momčad u odnosu na prošlu sezonu (čak osmorica lani standardnih igrača više nisu u Gradskom vrtu).

Samo u nekakvom neželjenom raspletu, na kakav se u klubu boje i pomisliti, Zekićeva bi pozicija postala neodrživa.

Prvenstvena stanka nikome u HNL-u neće bolje doći nego Zekiću i Osijeku. 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar rubinet
rubinet
14:32 19.03.2019.

Zašto bi makli Zekića? Nije on čarobnjak. Sastav mu je osrednji. Zašto gazda nije ostavio najbolje igrače? Isto su napravili i u N.K. Rijeka.

SS
sokac sa drave
14:16 19.03.2019.

Kradu nas uzduz i poprijeko u svim segmentima pa tako i u nogometu ,eto nedavno protiv Hajduka,to je bila sprdacina pokrali nas totalno.Mi za sada sutimo i trpimo i onda kada na svim Slavonskim radio stanicama pocnu tamburasi svirati tuzne Slavonske pjesme bit ce znak da se kalasnjikovi moraju ocistiti od tot masti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije