Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osijek živi svoj san

Zekić na hodočašću u Aljmašu traži mir prije bečke Austrije

Slavlje Osijeka
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
1/5
16.08.2017.
u 17:30

Poslije neuspješnog transfera u Ajax Mateo Barać se vratio u Osijek i također će konkurirati za mjesto u momčadi.

Za dva tjedna bit će točno dvije godine otkako je Zoran Zekić preuzeo Osijek. Došao je u sredinu u kojoj tada nitko nije želio raditi, preuzeo momčad koja je bila pretposljednja u Prvoj HNL i zbog koje se u Gradskom vrtu okupljalo 200-tinjak najzagriženijih navijača. Danas ga još 180 minuta dijeli od povijesti i plasmana u skupinu Europske lige, a u četvrtak ga ponovno čeka pun stadion, ponovno 15.000 duša. Tri dana pred utakmicu protiv bečke Austrije već su bile prodane dvije trećine Gradskog vrta, ulaznica za istočnu tribinu nema već danima, ostala su još isključivo mjesta na velikoj zapadnoj tribini. Već je sada izvjesno da će Gradski vrt, baš kao i protiv PSV-a, opet biti rasprodan. Zekić je jučer potražio duševni mir i već po običaju hodočastio Gospi od utočišta u 25 kilometara udaljeni Aljmaš.

Na dug put krenuo je zadovoljan jer, nakon što je na utakmici protiv Lokomotive odmarao startere, momčad je stigla zacijeliti rane poslije paklenih deset dana, a dobio je i neočekivano pojačanje. Poslije neuspješnog transfera u Ajax Mateo Barać se vratio u Osijek i također će konkurirati za mjesto u momčadi. Austria u Osijek slijeće u srijedu u podne, petstotinjak navijača iz Beča očekuje na dan utakmice, ohrabrena prvom prvenstvenom pobjedom poslije 4. kola (2:0 protiv LASK-a), ali i osiromašena za dvojicu prošle sezone najvažnijih igrača. Nigerijac Olarenwaju Kayode (lani strijelac 24 gola u 48 utakmica) prodan je Manchester Cityju pa onda proslijeđen na posudbu u Gironu, dok će kapetan Alexander Grünwald (15 golova i 12 asistencija prošle sezone) izvan stroja biti dulje vrijeme, možda čak i do proljeća, nakon što je poslan na operaciju zbog nedavne ozljede koljena, a nejasan je i status hrvatskog stopera Petra Filipovića koji na stolu ima ponudu iz Turske. Pa ipak trenera bečke momčadi Thorstena Finka ne napušta optimizam.

– Poštujem Osijek i sve što su do sada u Europi napravili, ali izgledi su 55:45 u našu korist – ustvrdio je za službenu klupsku web-stranicu.

Sudit će Deniz Aytekin, Nijemac koji se proljetos “proslavio” u ludoj utakmici osmine finala Lige prvaka na Nou Campu između Barcelone i PSG-a (6:1).

Inače, uzvrat će se, i službeno je potvrđeno, igrati u St. Poltenu, a ne u Beču. Naime, na Prateru dva dana nakon termina uzvratne utakmice koncert ima Robbie Williams zbog čega je stadion nedostupan pa je ogled prebačen u 60-ak kilometara udaljeni gradić čiji stadion prima 8000 gledatelja. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije