Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK - DINAMO

Zekić: Mi smo kao Klopp i Simeone? Ako sam Klopp, onda u redu

Zoran Zekić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/7
04.11.2018.
u 14:07

– Sastav ne mogu dati ne zato što ne želim reći, već zato što ne znam.

Okršaj trenera Osijeka i Dinama neki su najavili kao dvoboj hrvatskih Jürgena Kloppa i Diega Simeonea.

– Koji sam ja? Klopp? Hvala Bogu – nasmijao se trener Osijeka Zoran Zekić.

Iza tog smijeha kriju se, međutim, problemi. Trener Osijeka do jutro pred utakmicu neće znati s kime će se suprotstaviti lideru prvenstva.

– Sastav ne mogu dati ne zato što ne želim reći, već zato što ne znam.

Bar ih ne moram motivirati

Upitni su, naime, Boban, Bočkaj, Lopa, a Henty se, tek što se vratio s rehabilitacije zbog ozljede trbušnog zida, probudio s visokom temperaturom i ispao iz kadra. A to su strijelci devet od 25 Osijekovih golova ove sezone. Nema ni Mudražije, Šorše, Janže...

– Imamo to što imamo. Znam da Bjelica vidi da imamo problem s bokom i da će s te strane pokušati pojačati napade i da će pokušati udvostručiti te linije da Dinamo dođe u situacije “dva na jedan”.

Otkako je na klupi Osijeka, Zoran Zekić srušio je mnoge rekorde, ali jedan “bauk” ga i dalje muči. Dinamo je, naime, jedina momčad u Prvoj HNL koju još nije pobijedio u Gradskom vrtu iako je dva puta protiv modrih slavio usred Maksimira.

– Dinamo je favorit, imaju nemoguće širok kadar za HNL, a Bjelica rotira momčad pa nisu ni umorni od europskih nastupa. Mi nemamo drugih opterećenja, već da odigramo što bolje, da nakon utakmice navijači budu ponosni na nas zbog našeg pristupa. Posebno mi je drago što neću morati trošiti energiju na taj motivacijski dio. Posljednja dva tjedna “ubio” sam se motivirajući momčad za neke utakmice, ali barem sada to ne moram. Protiv Dinama moram se posvetiti samo taktičkim stvarima – kazao je trener Osijeka.

Bijelo-plavi su jedna od najefikasnijih momčadi u Prvoj HNL, zabili su koliko i Dinamo i jedan gol manje od Lokomotive, a filozofija igre neće se mijenjati ni u dvoboju s liderom.

– Nije nam osnovni cilj da se branimo, igramo doma, a i ne znamo se baš braniti. Probat ćemo skratiti prostor, stati bliže Dinamovim igračima iako ne vjerujem ni da će Dinamo “divljati”. Odigrali su dosta zrelih, pragmatičnih utakmica. Pokušat ćemo se nametnuti u posjedu, ne zato što me posjed oduševljava, već da si kroz njega damo mirnoću i da se u određenim trenucima možemo i odmoriti – veli trener Osijeka

Bjelica je htio Hajradinovića

Kako će Osijek zbog ozljeda biti ograničen u ofenzivnom dijelu, potencijalni reprezentativac BiH, prvi strijelac (pet golova) i asistent (četiri asistencije) bijelo-plavih Haris Hajradinović morat će jače povući. Zanimljivo je da je u ljeto 2017. Bjelica pokušao dovesti Hajradinovića u poljski Lech koji je tada trenirao, no Osijek je bio brži i konkretniji. Zekić je inače štur na javnim pohvalama svojim igračima pa zato, kada to učini, ima posebnu težinu.

Hajradinović ogroman potencijal koji ima još nije iskoristio ni u fazi napada ni u fazi obrane. Kada nogometno sazre i kada jednog dana dođe vrijeme za njegovu prodaju, siguran sam da će to biti najveći transfer u povijesti kluba. Ima i hitrinu i izdržljivost i odličnu lijevu nogu. Kad je raspoložen, on nam je velika snaga i zato se nadam da će danas biti raspoložen – zaključio je Zekić.

>> Pogledajte redove uoči Dinamove povijesne utakmice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije