Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER OSIJEKA

Zekić: Luzern je ozbiljan protivnik, ali idemo na pobjedu

Zoran Zekić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/3
12.07.2017.
u 22:48

- Razumljivo je da će naši navijači htjeti da mi žestoko napadnemo od samoga početka, to je i moja želja, no morat ćemo biti i vrlo oprezni i nikamo ne srljati

Trener nogometaša Osijeka Zoran Zekić na konferenciji za novinare dan uoči prvog susreta 2. pretkola Europske lige, u kojem će hrvatski predstavnik u četvrtak ugostiti Luzern (20.45 sati) izjavio kako mu je posve jasno da Švicarci neće biti nimalo jednostavna prepreka iako nije mogao dobiti niti jedan video zapis s njihovih posljednjih nastupa.

- Svašta sam čitao o njima nakon ždrijeba u Nyonu, da su nekakvom rasulu, da im je loša situacija u klubu, da ih je napustio veći broj najboljih igrača, a na kraju se pokazalo da to uopće nije tako. Naprotiv, u odnosu na momčad koju su imali prošle sezone, samo su dvojica standardnih, starijih igrača otišla iz Luzerna, a došle su im kvalitetne zamjene. Sve informacije koje imamo govore o tomu da je riječ o nezgodnom protivniku. S kojom ozbiljnošću oni pristupaju ovom susretu govori i činjenica da nismo mogli pronaći nikakav stream, niti dobiti bilo kakav zapis s njihovih prijateljskih ogleda koje su imali u proteklih desetak dana. Nas su oni u tom smislu mogli puno jednostavnije analizirati - rekao je Zekić.

Luzern je prošle sezone zauzeo peto mjesto u švicarskom prvenstvu, a Zekić je najavio kako im je jača strana momčadi ofenzivni dio.

- Imaju kvalitetu, to nije sporno, pogotovo pojedinci iz veznog reda i napada. Pokretljivi su, nezgodni za čuvanje, pa nas očekuje zahtjevna utakmica u svakom pogledu. Imaju i iskusnog braniča koji iz auta loptu bez ikakvog naprezanja baca na drugu vratnicu, pa iz toga također može nastati opasnost. Želim, naravno, da se moja momčad oslobodi bilo kakvog pritiska i pruži ono što objektivno može. Nekih će promjena, jedna ili dvije, biti u odnosu na sastav protiv Santa Colome, no još ne želim otkrivati sastav jer Švicarci puno toga nastoje prikriti u svojim redovima. Mogu samo reći da nam je tendencija da igramo brže i jednostavnije, da nam je bolja protočnost u predaji lopte, pa  će prednost dobiti igrači koji će lakše ispuniti takve zahtjeve na terenu - najavio je trener Osijeka.

Pravo nastupa dobili su Nikola Jambor, Robert Mudražija i Marijan Antolović, a dvojica od njih trojice će se naći u konkurenciji za ovu utakmicu.

- Jasno je da će Antolović biti pričuva Malenici, a Mudražija je alternacija nekome od veznjaka. Što se tiče Jambora, on nije došao u optimalnom stanju, stoga je prošao kroz poseban režim rada i još nije u pravom izdanju da bismo ga odmah mogli koristiti - dodao je Zekić.

Na pitanje koji bi ga rezultat zadovoljio prije uzvrata u Luzernu, Zekić je odgovorio:

- Prvenstveno želim pobjedu, ako je moguće bez primljenog gola. Razumljivo je da će naši navijači htjeti da mi žestoko napadnemo od samoga početka, to je i moja želja, no morat ćemo biti i vrlo oprezni i nikamo ne srljati. Ovo je prvih 90 minuta, pitanje pobjednika ipak se rješava sedam dana kasnije u Luzernu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije