Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIRTUALNI ŽDRIJEB

Ždrijeb europskih kvalifikacija za SP 2022. je 7. prosinca, Hrvatska u prvom bubnju

Hrvatska reprezentacija odradila trening uoči utakmice sa Švedskom
Marko Prpic/PIXSELL
22.10.2020.
u 23:41

Izvlačenje će biti virtualno, odnosno bez nazočnosti predstavnika nacionalnih federacija zbog pandemije koronavirusa.

Kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo 2022. već se održavaju u Africi, Aziji i Južnoj Americi, a europske kvalifikacije održat će se između ožujka i studenog iduće godine, dok će ždrijeb skupina biti 7. prosinca ove godine u Zurichu.

Izvlačenje će biti virtualno, odnosno bez nazočnosti predstavnika nacionalnih federacija zbog pandemije koronavirusa.

U europskim kvalifikacijama 55 reprezentacija bit će podijeljeno u pet skupina sa po šest momčadi i pet skupina sa po pet ekipa. U svakoj će skupini odigrati po dva meča međusobno. Deset pobjednika skupina kvalificirat će se izravno na SP, a deset drugoplasiranih, te dvije reprezentacije iz Lige nacija igrat će dodatne kvalifikacije.

Ovih 12 reprezentacija bit će podijeljeno u tri skupine sa četiri reprezentacije koje će se boriti za još tri vize za SP. Format će biti jednak kao i u nedavnom play-offu za Euro, s dva polufinala i finalom u svakoj od tri skupine.

Prije izvlačenja reprezentacije će se podijeliti u šest jakosnih razreda na osnovu plasmana na Fifinoj ljestvici 26. studenog 2020. Deset najboljih, među kojima bi trebala biti i Hrvatska, bit će u prvom bubnju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije