Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobro smo prošli

Ždrijeb Davisova kupa dao nam suparnike po mjeri

Marin Čilić
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
12.03.2020.
u 18:32

Ako bismo u našoj skupini osvojili prvo mjesto, suparnik u četvrtfinalu bi nam bio najbolji iz skupine E (Amerikanci ili Talijani)

Hrvatska je relativno dobro prošla na službenom izvlačenju skupina za završni turnir Davisova kupa koji će se održati u Madridu od 23. do 29. studenoga. U svakom slučaju bolje nego prošle godine...

Kao jedan od nositelja uvršteni smo u skupinu D, a potom smo iz drugog jakosnog šešira dobili jaku Australiju, a iz trećeg nešto slabiju Mađarsku. Ždrijeb u Londonu odredio je i sastave ostalih skupina i to na sljedeći način.

U skupini A su Španjolska, Rusija i Ekvador, u skupini B Kanada, Kazahstan i Švedska, u skupini C Francuska, Velika Britanija i Češka, u skupini E SAD, Italija i Kolumbija te u skupini F Srbija, Njemačka i Austrija.

Australci, kao što se zna, imaju iznimno jaku mladu reprezentaciju.

Ako će u singlu zaigrati 21-godišnji Alex de Minaur (26. na ATP listi) i tri godine stariji Nick Kyrgios (40.), šanse protiv njih imat ćemo samo ako zaigramo u najboljem sastavu, dakle s Čilićem i Ćorićem za pojedinačne te s Dodigom za susrete parova.

Mađare pak predvode Attila Balazs (76.) i Marton Fucsovics (84.) i također neće biti lagan zalogaj, iako je istina da su ih mnogi priželjkivali za suparnike (nakon Ekvadora, naravno).

Dalje idu šest pobjednika skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Ako bismo u našoj skupini osvojili prvo mjesto, suparnik u četvrtfinalu bi nam bio najbolji iz skupine E (Amerikanci ili Talijani), a ako bismo prošli i tu prepreku u polufinalu bismo išli na boljeg iz sraza između pobjednika skupine B (možda Kanađani) i jedne od dviju drugoplasiranih reprezentacija. Put nam je u svakom slučaju otvoren...

Samo za nastup na završnom turniru u Madridu Hrvatska će dobiti 900.000 američkih dolara (600.000 ide igračima, 300.000 savezu), a u slučaju ulaska u četvrtfinale nagrada se penje na 1,88 milijuna USD (1,28 milijuna igračima, 600.000 savezu)

Ključne riječi

Komentara 2

TR
Travno221
21:20 13.03.2020.

S pravim Čilićem možemo puno. Ako mu se još Ćorić pridruži...

EL
ellatif
20:52 12.03.2020.

Hajrá Magyarok!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije