Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRONOLOGIJA NAPADA

Mamića su udarali, gađali bakljama, bacali u more i sada - propucali

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
22.08.2017.
u 15:34

Zdravko Mamić često je bio meta napada

Zdravko Mamić danas je u Zidinama kraj Tomislavgrada pogođen u natkoljenicu iz vatrenog oružja, a iz Dinama su naveli da je to nastavak napada iz 2014. godine. Evo kronologije tih događaja.

Prvi incident dogodio se u ožujku 2014. godine tijekom utakmice Hajduka i Dinama na Poljudu.

U 64. minuti Mamić se posvađao s Mijom Pašalićem, prijateljem tadašnjeg predsjednika Hajduka Marina Brbića. Bilo je to psovki s obje strane, a izvršni predsjednik Dinama je svima pokazao bosanski grb uz stisnutu šaku. Sve se smirilo dolaskom zaštitara.

Novi šou u loži dogodio se nakon drugog gola Dinama u sudačkoj nadoknadi kada je Mamića napao Ivo Bego, čovjek koji je već znao raditi incidente u loži. On je napao Zdravka dok se spuštao s tribine i slavodobitno širio ruke nakon Halilovićevog gola. 

Nakon utakmice privedena su tri napadača zbog napada na Mamića, koji je dobio u gužvi nakon odlaska sa stadiona nekoliko udaraca. Izvršni predsjednik Dinama je završio u policiji kako bi dao izjavu o incidentu, nakon čega je pušten. 

1/20

Mamić se zbog sukoba s Ivom Begom pojavio na Prekršajnom sudu u Splitu u svibnju 2016., no tamo je opet napadnut.

U trenutku kada je vozač parkirao automobil ispred suda, prema Mamiću i njegovu tadašnjem odvjetniku Čedi Prodanoviću poletjele su baklje i dimne bombe koje su bacili maskirani napadači. Mamić i Prodanović ušli su u zgradu, a stradalo je staklo na jednom parkiranom automobilu. 

Posljednji incident dogodio se u lipnju ove godine na rivi u Bolu na Braču. 22-godišnji mladić se, šetajući rivom, u jednom trenutku zaletio prema Mamiću te ga s leđa šakom udario u glavu nakon čega je Dinamov savjetnik pao u more. Splitski Prekršajni sud izrekao je napadaču mjeru opreza zabrane približavanja i uspostavljanja kontakta s Mamićem.

Komentara 46

DU
Deleted user
15:41 22.08.2017.

Ne znam zašto su svi "potrčali" na tezu da je prostrijeljen zbog nogometnog fanatizma kad svi znamo da je novac jedan od glavnih motiva takvih krvnih delikata. A novčanih tokova koje je Mamić kontrolirao je bilo "na tone", da se izrazim u metričkim jedinicama i tko zna gdje sve je svrnuo ili nije svrnuo, a trebalo je. Dug je jedan od glavnih generatora nasilja, preciznije naplatiti dugovanja... Tako da je taj, čisto financ. motiv, odmah eliminiran u startu od strane naših medija uz obilno "bubnjanje" da država ovo, država ono, zaštititi itd. - a zločin izvršen na ozemlju druge države gdje Hrvatska baš i nije neki faktor, ni politički, a da se ne govori o policiji i sudstvu tamo...

DK
damir.kokel
16:17 22.08.2017.

Slika demokratsko društva?

BL
bljak007
16:49 22.08.2017.

Nisam za ovakve situacije i oštro osuđujem to djelo, ali vjerujem da je posrijedi amater, jer da je profić, neko bi bio ohlađen. Žalosna stvarnost u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije