Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravko Mamić:

Žele nas zatrti, ali vi kažete: 'Nećete, razbojnici, mi volimo Mamića i Dinamo'

Zdravko Mamić
Foto: Youtube Screenshot
14.08.2015.
u 13:55

Da Hajduk igra kao što fra Tomo moli Očenaš, gdje bi mu bio kraj, uzviknuo je u jednom trenutku Zdravko Mamić.

– Zahvaljujem uime dobitnika Zlatne plakete 'Grb grada Širokog Brijega' i hvala onima koji su prepoznali naš doprinos u promicanju imena Širokog Brijega, što nas obvezuje da činimo još više. Meni ovo priznanje znači jako puno, hvala od srca, a vi ste ovim dali i priznanje Dinamu. Kad nismo smjeli reći da smo Hrvati i katolici, rekli bismo: ''Ja sam Dinamovac!'' Ja sam nedavno bio uhićen, a vi ste mi dali nagradu. Mogli ste se ograditi od mene, a vi ste s još većim ponosom i prkosom meni dodijelili ovo priznanje – rekao je na početku govora Zdravko Mamić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Širokog Brijega u povodu Dana grada, na kojoj je Dinamov čelnik nagrađen Zlatnom plaketom.

Mamić je ovom prilikom zahvalio i mještanima Ljutog Doca na ulici koja nosi njegovo ime.

– Ovdje hrvatski narod kaže: ''Nećete, razbojnici, mi volimo Dinamo'' – kazao je Zdravko Mamić koji je bio oduševljen misom devetnicom ispred crkve u Širokom i mnoštvom mladih.

– Samo sam dva puta zaplakao na misi, sada u Širokom i na propovijedi pape Benedikta XVI. Suze su potekle kao kišna godina. S gvardijanom Puljićem, Hajdukovcem, dogovorio sam utakmicu u Zagrebu. General Mijo Jelić me upoznao s ljudima iz Ljutog Doca i dogovorio sam se s njima da ću financirati postavljanje najmodernijeg parketa u svih sedam učionica njihove škole. Nemojte se dijeliti, budite svi jedna stranka – dodao je Mamić, pozdravljen burnim pljeskom.

– Hvala za ovo priznanje uime svih dobitnika i u moje ime, te uime GNK Dinama koji je veći od mene. Priznanje mi mnogo znači. Puno sam dobra napravio u životu, ali nitko to nije prepoznao kao Širokobriježani. Velika je stvar da su mi baš sada dali priznanje, sada kada sam morao u zatvor. Nisam kriminalac, dokazat ću to! Dinamo je 2011. godine slavio 100. obljetnicu utemeljenja, ali grad Zagreb nije se sjetio dati mu bilo kakvo priznanje. Ako tada nije bio trenutak, kad će biti? Jutros sam bio s mještanima Ljutoga Doca. Izgradit ću im stadion u selu koji će biti dovoljno moderan i sadržajan da će i Široki moći na njemu igrati, kao i na Pecari – rekao je u emotivnom govoru Zdravko Mamić zahvalivši na dodijeljenom priznanju:

– Odsad je Ljuti Dolac moje selo! – uskliknuo je na kraju, nakon čega je nagrađen velikim pljeskom prepune dvorane.

A nekoliko Ljutodočana – Stanko, Frano, Tihomir i ostali bili su presretni. Nisu se usprotivili kad je netko sa strane "bacio" prijedlog da se Ljuti Dolac preimenuje u Mamićevo! Malo su se nasmijali doskočici, ali možda prijedlog ozbiljno razmotre...

>>Zdravko Mamić zaplakao kad je primio priznanje u Širokom Brijegu

 

Komentara 63

GM
Gusta magla
15:23 14.08.2015.

Poznajem Maminja dugi niz godina i neznam dal postoji covjek koji je bio na dva metra od njega a da ga nesto nije trazio...bar fotografiju, i svima bi pomogao koliko je mogao.Nikad nikom nije uskratio pomoc i donaciju i zato mu svaka cast.Zasluzio je sva priznanja.Ljudina covjek.

DU
Deleted user
15:17 14.08.2015.

Podrška najboljem nogometnom menađeru srednje i jugistočne EU

DU
Deleted user
15:26 14.08.2015.

Nije li Mamić dobio ovu ulicu i titulu još prije tjedan dana. Večernjak je brži i od Hrvatske pošte. I oni su mi dostavili razglednicu koju su mi ljudi poslali s mora još prije tjedan dana..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije