Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupština Dinama

Zdravko Mamić: Nemojte se začuditi ako me za Božić uhite

Dinamova skupština
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/7
11.12.2017.
u 21:04

Završen je elaborat za preoblikovanje Dinama, temeljni kapital je 210 milijuna kuna, već u novu sezonu plavi bi mogli kao dioničko društvo

Prošlog je tjedna Zdravko Mamić pozvao na konferenciju za novinare, no onda je tu istu jako brzo i odgodio ili otkazao. Nitko nije rekao što bi bila tema, no možda je dio onoga što je želio reći, a netko ga je nagovorio da sve otkaže, izgovorio jučer na redovnoj sjednici Skupštine Dinama.

No, krenimo redom, glavni direktor Dinama Tomislav Svetina govorio je o proteklom razdoblju plavih i ustvrdio da je ostvaren rezultatski podbačaj.

Dinamova skupština
1/14

- Sportske planove nismo ostvarili, nakon 11 godina dominacije Dinamo nije bio prvak, izgubili smo i finale Kupa. Puno se toga događalo tijekom ljeta, promijenili smo trenera, zahvalili smo se nekim igračima, drugima nismo produljili ugovore. Cilj nam je vraćanje naslova u Maksimir, svima pokazati tko je gazda u hrvatskom nogometu, a to smo u zadnjih šest mjeseci pokazali – kazao je Svetina i dodao kao je zadnji čavao u lijes sportski ambicija bilo ispadanje iz Europe.

Sad su planovi vraćanje na staro i ulazak u Ligu prvaka koja je važna i radi prihoda kluba o kojima je govorio sportski direktor Matej Škegro. A brojke kažu da je bio smanjen prihod od ulaznica, marketinga, Uefinih nagrada jer plavi nisu ove jeseni u europskoj skupini, i prodaje igrača, prihodi su bili 227,5 milijuna kuna, a rashodi 326.

Stvoreni minus pokriven je iz viška prihoda od godine ranije tako da plavi neće imati problema s financijskim fair-playem. Plan je da ove godine prihodi budu 279,9 milijuna kuna, od toga 91 posto iz inozemstva, od Uefe i prodaje igrača, a rashodi bi trebali biti znatno smanjeni, na 266 milijuna kuna. Tako će malo trpjeti i plaće igrača.

Direktor Svetina kazao je da grad sudjeluje u financiranju Dinama sa samo sedam posto, na što se prvi put oglasio Zdravko Mamić iz 15. reda skupštinara.

- Ne financira grad Dinamo nego svoj stadion i omladinsku školu – replicirao je Mamić prvom operativcu plavih.

Bliži se i preoblikovanje kluba, gotov je revidirani elaborat, 15. prosinca bi Povjerenstvo trebalo o njemu odlučivati. U elaboratu stoji da je temeljni kapital Dinama 210 milijuna kuna. O toj temi jednog je skupštinara 'zasvrbjelo', boji se da se Dinamu ne dogodi ono što se dogodilo u preoblikovanju Hajduka.

Dinamova skupština
1/21

- To nije usporedivo, ostali klubovi su išli u privatizaciju jer su morali zbog dugova, mi idemo dragovoljno. Imamo velike prihode i nikako se privatizacija Hajduka i Dinama ne mogu uspoređivati, neće se dogoditi ono što se dogodilo u Splitu, kad izađemo na tržište očekujemo ozbiljne kupce, a već sljedećeg ljeta mogli bismo startati kao dioničko društvo - rekao je Svetina.

I kad se činilo da je sve brzo gotovo, u rubrici 'razno' koju su zamalo preskočili predsjednik Mirko Barišić i radno predsjedništvo, javio se Zdravko Mamić za riječ.

- Posljednji put me Mladen Vedriš nagovarao da govorim, da sam to dužan Skupštini jer sam bio dvaput priveden, protiv mene su pokrenuti procesi. Protiv mojeg istup bio je Marijan Hanžeković jer je odvjetnik. E, njega sad nema pa koristim priliku. Optužuju me za neke stvari iz 2004. godine, ali sve te inkriminacije mogu si objesiti mačku o rep. Jedan postupak se vodi protiv mene u Osijeku, sad u petak kreće i drugi i tak će koštati preko deset milijuna kuna, a to će platiti porezni obveznici. Kažu da sam oštetio Dinamo, a Nadzorni odbor i revizija kažu da nisam, državni proračun nije oštećen. Kažu da je Dinamo uplatio 90 milijuna kuna nepotrebnog poreza. To znači da će, ako budem kriv, taj novac država vratiti Dinamu!? - rekao je Mamić i nastavio:

- Jučer je na Uskoku bio predsjednik Barišić, sad istražuju račun Dinama iz 2004. u Austriji, tada smo imali taj račun da bismo plaćali igrače, bilo je to vrijeme Račanove vlade kada su Dinamo, Hajduk, Rijeku i Osijek optužili za milijardu kuna poreznog duga. I bila su suđenja, svih 11 osumnjičenih iz tih klubova pravomoćno su oslobođeni. Ali, nemojte se začuditi ako mi za Božić prirede novo uhićenje. No vjerujete, Dinamo ni za lipu nije oštećen, stvorili smo klub koji sad ima ovakav elaborat s revizijom petogodišnjeg poslovanja, s planovima za puno godina unaprijed. Nitko nema ovako transparentno poslovanje, a sotonizira nas se. Budite uz Dinamo, čuvajte Dinamo, prošle sezone su nas uhvatili na spavanju, ali dom smo mi živi, nitko više neće biti prvak, nitko osi Dinama - pričao je Mamić 61 nazočnom (od 80) članu Skupštine Dinama.

Sljedeća sjednica Skupštine trebala bi biti početkom ožujka.

Dinamova skupština
1/20

Komentara 104

Avatar vilapablo
vilapablo
21:53 11.12.2017.

Maminjo, ne brini, ako istražuju nešto iz 2004. godine, moraš znati da je 14. prosinca 2012. godine saborska većina predvođena SDP-om donijela zakon o amnestiji za sve osobe koje su do 1. siječnja 2005. stekle imovinu na nepoznati način. Takoko su zapravo SDP-ovci odlučili zaštiti sve u Račanovoj vladi i njihove ljude koji su krali po državnim tvrtkama od 2000. do 2003. godine.

DU
Deleted user
21:30 11.12.2017.

Maminjo zmaju i legendo ,

IL
ilijan
22:03 11.12.2017.

Dinamo je naj uspješniji klub u svijetu. Po klupskim nacionslnim učincima. Ko to ne vidi je slijep ili lud. Za te uspjehe je zaslužan samo jedan čovjek kojega izruguje i ismijavate on se zove Gospodin Zdravko Mamić. Bog ga poživio. Ajmo Dinamo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije