Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GAZZETTA DELLO SPORT

Mamić je najveći pokrovitelj Šukera, a izbori za predsjednika HNS-a su sumnjivi

Davor Šuker
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/7
12.12.2017.
u 15:50

"Vrbanović koji je 15 godina bio na čelu Dinama je završio u zatvoru u 11. mjesecu 2015. u sklopu istrage da je zajedno s braćom Mamić ukrao 30 milijuna eura iz Dinama"

Talijanski sportski dnevnik Gazzetta dello Sport u današnjem tiskanom izdanju objavio je tekst oborbi za predsjednika HNS-a između Davora Šukera i Darija Šimića.

"To što Rim plače, ne znači da se Zagreb smije! Talijanski Savez šepa zbog različitih razloga, ali naši susjedi su, zbog manjka demokracije unutar svojeg Saveza, u velikim problemima. I to zato jer reprezentacija Brozovića, Perišića, Mandžukića, koja za razliku od Italije ide u Rusiju, proživljava period visokih tenzija. Sve je eskaliralo kad Dario Šimić, bivši igrač Intera i Milana nije uspio dobiti minimalnu potporu da bi se kandidirao i išao protiv Davora Šukera. A iza ove nemogućnosti da se kandidira stoji jako puno sumnji. Naime, Damir Vrbanović, izvršni direktor Saveza je u 11 mjesecu rekao da će izbori za novog predsjednika biti u proljeće 2018., ali kad se saznalo da će se Šimić kandidirati, Šuker je praktički , Savez natjerao da izbori budu 22. prosinca 2017.

Davor Šuker
1/8

Zdravko Mamić u izvršnom odboru

Prije nekoliko dana IO Saveza je rekao da će izbor za predsjednika biti 22. prosinca. Kako su svi portali u Hrvatskoj prenijeli na toj sjednici izvršnog odbora bio je i Zdravko Mamić. I premda nije smio biti na toj sjednici, on se nalazio u Savezu kao najveći pokrovitelj Davora Šukera. Kad su ga mediji pitali što radi ovdje za vrijemo sjednice IO on je rekao da se našao slučajno tu u prostorijama Saveza radi neke papirologije. Tu je jako puno elemenata koji ostavljaju puno sumnji na cijelu situaciju. Šimić je trebao biti kandidat za novi vjetar unutar Saveza, uz njega su Mario Stanić, Goran Vlaović, Stipe Pletikosa i drugi. Svi ovi su bili sudionici reprezentacije iz '98. Politika je isto izjasnila svoje nezadovoljstvo jer je premijer Andrej Plenković javno rekao da HNS nije demokratski ustrojen.

Nepotrebni troškovi i istrage

U zadnje vrijeme dogodile su se neke jako čudne situacije za koje je komentar suvišan. Od kad je Šuker na čelu HNSa izrazito su se povećali troškovi kako plina, režija i ostalog. Vrbanović koji je 15 godina bio na čelu Dinama je završio u zatvoru u 11. mjesecu 2015. u sklopu istrage da je zajedno s braćom Mamić ukrao 30 milijuna eura iz Dinama. Dandanas Vrbanović je još uvijek pod istragom i protiv njega se vodi sudski postupak. Zdravko Mamić je bio pritvoren zbog istih razloga i jer je ministru sporta rekao da je Srbin što vrijeđanje na nacionalnoj osnovi. Svi skandali unutar HNS-a se svode na period zadnjih sedam godina kao što je afera Offside 2014. Željko Širić koji je bio dopredsjednik HNS-a su tako osudili na zatvorsku kaznu od četiri godine za aferu Pošteno suđenje koju je razotkrio Hajduk. Ovo ljeto je izbio i skandal sa sucima u Slavoniji. 

Hrvatski navijači

Narod ne reagira dobro jer bojkotira hrvatsku reprezentaciju te su navijači nekoliko puta izazvali prekid utakmica reprezentacije te radili nerede u Sofiji, na utakmici s Italijom i mnogim drugim.  Cijeli ovaj kurikulum HNS-a je dovoljno jasan zašto narod i sva javna istraživanja pokazuju da 80% Hrvata želi na čelu HNS-a Šimića, a ne Šukera."

Komentara 3

ED
europski dinamo
16:32 12.12.2017.

Narod bojkotira reprezentaciju tako da napuni Maksimir. Komedija od članka...

Avatar Charlie1
Charlie1
16:27 12.12.2017.

Zašto ne piše tko je autor tog teksta u Gazzeti? Neki dopisnik iz Hrvatske možda? Ili?

DU
Deleted user
08:57 13.12.2017.

Bez obzira na silnu domoljubnost Mamića i Šukera, ovo nisu 'izbori' nego lakrdija. Izbori znače da imaš izbor, a jedan kandidat na izborima su izbori kakve smo imali u jugi, i kakve imaju sad u Sjevernoj Koreji. Cijeli sustav složenen je tako da njime upravlja Mamić i ekipa, jasno je iz aviona da nitko iz vana nema pristup. Čista lakrdija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije