Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVO ŠUŠAK:

Zbog straha od Europljana Scolari je ubio brazilsku kreativnost

Luiz Felipe Scolari
Foto: REUTERS/Marcelo del Pozo
30.06.2014.
u 12:00

- Očekujući da će dosta europskih momčadi proći dalje, Scolari je tako odabrao igrače te sustav - tvrdi Šušak.

Uoči prvenstva teško je bilo naći sugovornika koji bi rekao nešto protiv Brazila. Sada, nakon četiri odigrane utakmice, teško ćete naći pobornike ovakvog Brazila. Neymar doista jest njihov najbolji igrač, no odmah iza njega je destruktivac Oscar. O kombinatorici kao da ne razmišljaju, odigrali su čak 67 dugih lopti do sada, sa 357 kratkih dodavanja tek su 16.

– Od samog početka to nije Brazil na kakav smo navikli. Nemaju momčadsku igru, sve leži na Neymaru i destrukciji. Naglasak je na jakoj zadnjoj liniji. Scolari se orijentirao na jaku obranu očito misleći kako će dosta europskih momčadi otići dalje. Ali to se nije dogodilo, bila je to loša procjena, kaže naš iskusni trener Ivo Šušak.

Ronaldinho je morao igrati, prelako se Scolari odrekao takvih igrača. Njima bi Svjetsko prvenstvo bilo dodatni motiv. Ronaldinho bi sigurno dodatno razigrao Neymara. Od Williana se očekivalo puno više, trebao je biti nositelj igre, a nema ga nigdje. Sustavom je Scolari onemogućio većinu igrača, a jedino Neymar ima pravo raditi što hoće. Što se samog Scolarija tiče, poznat je kao rabijatniji trener, no jedno je kada imate svjetske igrače, a s ovim sastavom to teško može biti plus. Gledali smo Italiju koja se isto tako mnogo puta mučila, no ne vjerujem da je ovaj Brazil kadar napraviti tako nešto. Pokoleban sam i razočaran, mislim da će oni jako teško prolaziti dalje, kaže Šušak.

>> Scolari bi zbog ove psovke upućene Vidalu mogao biti kažnjen

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
16:20 30.06.2014.

Igra brazila je vise slicila igri Grcke nego brazilskoj igri!

EV
ebes vl i njegove admine
13:26 30.06.2014.

mo's mislit, ono ka vas se je jadan pritresa o' straja sta cedu mu evropjani ucinit. ala, vise ga brinu povride luiza i neymara, uz katastrofalno supja brazilska krila. nikad brazil nije igra s manje od pet igraca koji moru u svakon trenutku risit utakmicu u svoju korist, a sad nima ni dva, ostija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije