Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ARMENSKO-AZERSKI SUKOBI

Zbog rata poginuo mladi nogometaš: Bilo mu je tek 18

Instagram
19.10.2020.
u 12:36

Podsjetimo, u Karabahu žive većinom Armenci pa njihova vojska pokušava zauzeti to područje, iako ono zapravo pripada Azerbajdžanu, a zbog toga je sukoba navodno poginulo već 10.000 ljudi

Mladi armenski veznjak Erik Sarjan (18) poginuo je u armensko-azerskom sukobu za pokrajinu Gorski Karabah. 

"18-godišnji nogometaš je ubijen na granici Gorskog Karabaha i Azerbajdžana", napisao je kratko njegov klub, Lokomotiv iz Jerevana te izrazio sućut njegovim bližnjima, a isto su učinili i mnogi u komentarima koje je ova smrt potresla. 

Podsjetimo, u Karabahu žive većinom Armenci pa njihova vojska pokušava zauzeti to područje, iako ono zapravo pripada Azerbajdžanu, a zbog toga je sukoba navodno poginulo već 10.000 ljudi.

Ovo je već drugi tragičan slučaj u sportskomm svijetu zbog sukoba Armenije i Azerbajdžana. Naime, prije dva tjedna poginuo je i armenski prvak u dizanju utega Tatula Harutjunjana (33), a mjesto smrti je isto - Karabah. 

Srećom, jedan se sportaš ipak vratio živ i zdrav iz ratnih sukoba. Varazdat Harojan (28), kapetan tamošnje nogometne reprezentacije pridružio se na nekoliko tjedana vojsci, ali se već stigao vratiti i zaigrati za ruskog prvoligaša Tambov. 

- Armenija je sada u ratu, odazvao se pozivu na obranu domovine. Uzeo je pušku i ide u rat za Armeniju, ide braniti svoju obitelj i svoj narod - rekao je njegov menadžer o Harojanovom odlasku u rat koji vode Armenci i Azeri. 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
13:53 19.10.2020.

Hebi ga kad nije bio hrvat pa otiso vanka igrat i "reklamirat" armeniju ko rvacki domoljubi 91-ve nego uzo pusku i otiso branit zemlju.

DU
Deleted user
13:15 19.10.2020.

Isplati se poginuti da bi drugi živjeli bogato, to smo vidjeli kod nas!

Avatar rubinet
rubinet
13:10 19.10.2020.

Erevan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije