Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sreća u nesreći:

Zbog ovoga je dobro da Hrvatska ne bude prva u skupini, bolje biti drugi

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Engleska - Hrvatska
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/10
15.06.2021.
u 07:00

Osvajač naše skupine odmah na početku drugog kruga križa se sa skupinom smrti i igra protiv drugoplasiranog. A to će biti netko od trojca Njemačka – Portugal – Francuska.

Poraz od Engleske spremljen je u ladicu i zaboravljen, a Hrvatska se okreće utakmicama protiv Češke i Škotske. Kaže se da je jutro pametnije od večeri, a takvo je bilo i jutro nakon rezultatski lošeg starta na Euru. Jer tada smo svi skupa odmahnuli rukom i uskliknuli: “Ma, dobro je, pa ionako je bolje biti drugi u skupini.”

Iako u sportu na poraz nikad ne treba gledati pozitivno, barem se može tražiti sreća u nesreći.  A ovoga puta ona leži u činjenici da se osvajač naše skupine odmah na početku drugog kruga križa sa skupinom smrti i igra protiv drugoplasiranog. A to će biti netko od trojca Njemačka – Portugal – Francuska. Može li gora nagrada za prvo mjesto u skupini? Teško!

Izbornik Dalić i igrači moraju se trgnuti, utakmice protiv Čeha i Škota neće biti lagane, ali mi smo u njima favoriti, iako se moramo znatno popraviti. Osvajanje drugog mjesta, koje se u nekoj ludoj teoriji može osvojiti i s tri boda, vodi nas u osmini finala na drugoplasiranu reprezentaciju skupine E u kojoj su Španjolska, Švedska, Poljska i Slovačka.

Iako na ovakvim natjecanjima slabih protivnika nema, ipak je to nešto bolja opcija od one koju će morati proći Englezi (naravno, pod uvjetom da osvoje našu skupinu). Za one koji možda nisu proučavali pravila do kraja valja spomenuti da u drugi krug natjecanja prolazi i četiri od šest najboljih trećeplasiranih reprezentacija, a one će o osmini finala na nekog od osvajača skupina. 

>> Pogledajte što je Mario Brkljača rekao o utakmici Hrvatske i Engleske

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar majkuvam
majkuvam
07:10 15.06.2021.

"Bolje biti drugi",samo kako s ovakvom igrom?

ZP
Zabranjen pristup
08:06 15.06.2021.

Bez brige ,cetvrti se netreba bojati sljedeceg protivnika

DU
Deleted user
11:26 15.06.2021.

I ja se dovoljno razumjem u nogomet i meni je jasno da je bolje biti drugi ALI s prikazanom igrom bio bi presretan ako uopce budemo treci i prodjemo grupu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije