Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETA SITUACIJA

Zbog Nike Kovača 'pola Njemačke' diglo se na noge: To je groteskno!

Niko Kovač
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
28.05.2019.
u 09:09

"Kovač je osvojio prvenstvo i kup, postao legenda kluba, a njegov odnos s Bayernom sada se dovodi u pitanje"

Ugledni njemački dnevnik list Süddeutsche Zeitung na svojem je portalu objavio članak s naslovom "Situacija s Nikom Kovačem je groteskna" u kojem se kritizira odnos Bayerna prema svojem treneru.

Bivši hrvatski izbornik s Bayernom je ove sezone osvojio dvostruku krunu, naslov i kup, što je uspio i kao igrač bavarskog kluba 2003. godine. Pa unatoč tome što je očito legenda kluba, kod proslave naslova nitko mu nije zahvalio na svemu što je napravio.

"Upadljivo je da tijekom večeri i proslave nitko nije pohvalio trenera, nitko nije iskoristio priliku da kaže nešto lijepo o njemu. Nisu to napravili čak ni igrači", navodi SZ.

Primjerice, predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge zahvalio je liječnicima, Riberyju, Robbenu i Rafinhi, pozdravio je i posebnog gosta, predsjednika Fife Giannija Infantina. No, Kovačevo ime nije spomenuo iako bi trener trebao biti jedan od najzaslužnijih za uspjeh.

– Hvala momčadi i svima koji su tome pridonijeli – rekao je Rummenigge.

Rummenigge se Kovaču obratio tek kad se prisjetio prošlogodišnjeg finala Kupa i poraza od Eintrachta koji je tada vodio bivši hrvatski izbornik.

– Prošle godine smo u finalu imali problema, a sve zbog tebe, dragi Niko – rekao je Rummenigge.

"Te se večeri pokazalo koliko je situacija s Kovačem groteskna. Kovač je osvojio prvenstvo i kup, postao legenda kluba, a njegov odnos s Bayernom se sada dovodi u pitanje", piše u tekstu SZ-a.

A nakon toga oglasio se i legendarni Paul Breitner, čovjek koji je odigrao 343 utakmice za Bayern. I on smatra da odnos prema Kovaču nije pošten.

– Kovač nije zaslužio tretman kakav je imao u drugom dijelu sezone. U ovom poslu poznajem malo ljudi koji su pristojni i susretljivi kao Niko. On je prekrasna osoba. I zato me povrijedilo kako su se igrali s njim. Očito je postojala sumnja u njega.

Podsjećamo, ranije su u Kovačevu obranu stali Fredi Bobić, Oliver Kahn, Ralf Rangnick...

Ključne riječi

Komentara 29

IT
I-To
09:48 28.05.2019.

Da ima Njemci nemogu podnet da stranac ima uspjeh to je za njih rezervirano.Kovač ima Dubl i tako spada u elitne trenere i može 5 puta više zaradoti i Engleskoj naprimer nego u Njemačkoj.

KO
Kopreinitz
09:39 28.05.2019.

Hoene3ss je uvijek bio uz Kovaca, jedino je Rummenigge, mrmljo protiv uz nekoliko igraca. Sad ce mu povisit placu, ugovor.

TH
than
12:12 28.05.2019.

Ne znam koliko ima istine o svemu ovome u našim medijima, ali, ako je sve istina, ja bi se na mjestu Kovača sam zahvalio i otišao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije