Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaški SP U-19

Zbog krivih kalkulacija četvrtfinale nam sada ovisi o učinku Srbije

'16.11.2010.,KC Drazen Petrovic, Zagreb - FIBA EuroChallenge kup, 1. kolo, KK Zagreb CO -  KK Telekom Basket. Dario Saric. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL'
'Slavko Midzor/PIXSELL'
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
05.07.2011.
u 17:52

U prve dvije utakmice zastrašili su sve i nametnuli se kao sigurni kandidati za medalju, no kako dani prolaze, hrvatski mladi košarkaši (do 19), najmlađi na natjecanju, zadaju protivnicima sve manje briga

U drugoj utakmici drugog kruga SP-a u Litvi Brajkovićeva momčad poražena je od Srbije sa 68:73 (Barać 18, Šarić 11). Dan prije je na jedvite jade pobijedila slabašni Egipat, a J. Koreja joj je još u prvom dijelu natjecanja zadala neočekivan udarac. Gdje je zapelo?

- Srbi su bili bolji, a mi smo promašivali sigurne koševe. To su dečki od 16-17 godina, i velika je razlika u konkurenciji kada se suprotstave starijima, fizički jačim suparnicima - objašnjava izbornik Dražen Brajković.

Dečki sada više nisu isključivo sami svoji majstori. Iako su se, po krivim kalkulacijama, mnogi polakomili kako su već među najboljih osam, tek danas znat će se rasplet. U 11.30 po srednjoeuropskom vremenu igraju sa SAD-om te izgube li, a Kanada pobijedi Srbiju s četiri, pet ili šest koševa prednosti, neće ući u četvrtfinale.

U svakoj drugoj opciji četvrtfinale im je zajamčen, a Kanađani i Srbi sastaju se dva sata prije, pa bismo sudbinu mogli znati i prije okršaja s dosad nepobijeđenom momčadi.

- Sto je kombinacija, na kraju možemo biti i drugi u skupini, no mislim da je pobjeda Srbije sigurna.

U međuvremenu Brajković naše mladiće priprema za najrobusniju momčad na prvenstvu.

- Amerikanci su atletski najjači, ali nemaju previše talenta. Srbi su izgubili samo s dva razlike, s njima se da igrati - smatra Brajković.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar nimfalfa10
nimfalfa10
20:42 05.07.2011.

E ako sve zavisi od Srbije,onda pišite propalo.Ovo je srbijanski sport,u kome su Srbi uvek bili glavni u Evropi a uvek Hrvatska dobijala deblji kraj.Zar nije tako uvek bilo?! I na poslednjem SP,i na EP...i na predhodnim...i u klupskoj košarci..

MA
Majur
08:56 06.07.2011.

ajmo decki,nema frke...a ti nimfala10....koji je tvoj problem????Pa zar smo ti mi Hrvati nabili toliki kompleks da se javljas kad srbija pobijedi,a kad izgube nema te.....Znas kako je pokojni Dino Dvornik pjevao;\"zasto pravis slona od sebe......\".Gustaj u pobjedama srbije...sve ovo sto se stalno javljas je jadno,bijedno....ljudski zalosno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije