Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PSOVAO SUCU

Zbog koronavirusa Bjelici bi kazna mogla isteći nakon samo jedne utakmice

Nenad Bjelica
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/7
14.03.2020.
u 19:16

Kako je kažnjen zabranom vođenja utakmica na mjesec dana, a ne brojem utakmica, dobar dio kazne, a možda i cijelu (osim utakmice s Istrom) odslužit će na prisilnom odmoru

U četvrtak smo doznali da se odgađaju utakmice Prve hrvatske nogometne lige, a s obzirom na to, uslijedile su nove akcije u našim klubovima. Prije te odluke, Dinamova liječnička služba upozorila je igrače da smanje socijalne kontakte, da se ne ljube i ne grle poslije utakmice, da odmah nakon treninga i tuširanja odu kući bez previše razgovora...

No, upozorenja su sad “na čekanju” jer je natjecanje prekinuto. Stoga su u Maksimiru odlučili dati igračima deset dana odmora ili poluodmora.

Odgođena i Benfica

Naime, trener Bjelica najavio je da će u petak ujutro s liječnicima i ostalima u klubu odlučiti kako dalje, pa je klub na kraju obznanio novosti:

– odgađa se utakmica četvrtfinala Lige prvaka mladih Dinamo

– Benfica koja se trebala igrati 18. ožujka

–otkazuju se treninzi prve i druge momčadi te svih selekcija 

Dinamove nogometne škole do 23. ožujka, uz napomenu da će sve natjecateljske selekcije dobiti individualne programe za trening te upute o mjerama prevencije koje trebaju provesti

– reduciraju se aktivnosti klupske administracije (klub i nogometna škola) i djelatnika održavanja stadiona na nužnu razinu uz skraćivanje radnog vremena.

Eto, takvo je vrijeme i riječ je o višoj sili. Žao nam je što mlada momčad Dinama neće igrati protiv Benfice, ali možda je odgoda i bolje rješenje nego da se, kako je bilo planirao, igra na Hitrec-Kacianu bez gledatelja. Ovako, dovede li se korona u red, možda se tim dečkima ostvari želja da zaigraju na dobro ispunjenom glavnom stadionu. Zaslužili su to, a sad bar postoje i nekakve šanse da se to doista i dogodi.

​​​​​​

Dobra vijest stiže i za trenera Bjelicu, kako je kažnjen zabranom vođenja utakmica na mjesec dana, a ne brojem utakmica, dobar dio kazne, a možda i cijelu (osim utakmice s Istrom) odslužit će na prisilnom odmoru.

Kao i ostali, tako će i prva momčad raditi po svojem programu koji će dobiti svaki igrač umjesto da su se još danas s Bjelicom uigravali za nedjeljnu utakmicu s Varaždinom.

No, plavi mogu dosta mirno otići na prisilni odmor, imaju 18 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Rijeku.

– Zbog toga se dobro osjećamo, naš je cilj i bio da se što više bodovno odvojimo u te tri zadnje utakmice, s Rijekom, Hajdukom i Istrom. To nam je i uspjelo i lijepo je sad pogledati tablicu. A cilj nam je i dalje isti, pobjeđivati i ako bude moguće bodovnu prednost još povećavati – kaže Luka Ivanušec.

Iako imaju veliku prednost i sad slijedi stanka u prvenstvu, Ivanušec drži da im motivacija neće pasti.

– Neće nam biti teško motivirati se, svatko od nas se mora dokazivati, nije još ništa gotovo. K tome, svi mi borimo se i za svoje pozicije, hvatamo i nekakve pozicije za sljedeću sezonu. Konkurencija je velika, a mi smo željni nogometa – kazao je Ivanušec, koji će morati pričekati na priliku da uzvrati Varaždinu za onaj poraz. K tome, rođen je u Varaždinu, ondje je i počeo igrati dok nije 2015. godine prešao u Lokomotivu.

Ljepše je s publikom

– To što sam tamo igrao pamtim, ali neće mi Varaždin biti zbog toga poseban motiv. Meni je drago da je Varaždin u Prvoj ligi.

Ivanušec je iz Ljubešćice.

– To je deset minuta automobilom od Varaždina. Većina ljudi ondje navija za Dinamo, a kad igraju međusobno Varaždin i Dinamo, moja obitelj navija za Dinamo, a za ostale ne znam.

Ta se utakmica u nedjelju trebala igrati bez gledatelja, sad će Ivanušecovi navijači možda imati priliku gledati ga u Varaždinu kad se ta utakmica jednom bude igrala.

– Došlo bi ih desetak.

Nadajmo se da će, kad se nogomet vrati na teren, gledališta biti puna.

– Uvijek je ljepše igrati pred punim tribinama, pa makar cijeli stadion bio protiv vas, kao što je sad bio slučaj na Poljudu.

Nakon tog poraza u Varaždinu, trener Bjelica bio je jako ljutit, bilo je i odgojnih mjera, nastavio je igrati s manje rotacija.

– S pravom je bio ljutit, kad netko ne daje sto posto, treba ga u glavi malo prodrmati.

Je li vas trebalo kad prodrmati?

– Nije, kad je loše svjestan sam i sam da je loše i pokušavam to što prije promijeniti. A svaki dan je kod mene red, rad i disciplina, za utakmice se pripremam gledajući snimke utakmica i analize kako se postavljaju suparnički igrači.

>>> Pogledajte izjave nakon derbija

Ključne riječi

Komentara 1

BL
blekpanther
21:14 14.03.2020.

Promjmenite kaznu, gdje je problem? Mislite li da će Hajduk zbog toga biti bolji ili bliži kvaliteti Dinamu? Tu ništa ne može promjeniti ni Korona virus ni ev.pobjeda Mire Kovača ni možebitna diskfalikacija Bjelice do Nove godine! Hajduk se uništio sam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije