Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Te-kvon-do

Zbog korona virusa otkazano Prvenstvo Europe u Zagrebu

Toni Kanaet
Foto: Vecernji.hr
10.03.2020.
u 15:39

U Hrvatskoj su otkazana dva Prvenstva Europe. Najprije ono travanjsko klupsko Prvenstvo u Poreču, a potom i ono pojedinačno svibanjsko u glavnom gradu

Korona virus ne posustaje u svom širenju pa tako i u otkazivanju sportskih događaja pa su tako otkazana i dva tekvondaška prvenstva koja su ovog proljeća trebala održati u Hrvatskoj. Najprije klupsko Prvenstvo Europe u Poreču predviđeno za 3. do 7. travnja, a potom i puno značajnije natjecanje kao što je seniorsko Prvenstvo Europe koje se u Zagrebu trebalo održati od 7. do 10. svibnja.

Nije to odluka lokalnih organizatora nego Europskog te-kvon-do saveza (ETU) koji je otkazao sva natjecanja pod svojom ingerencijom do kraja svibnja. Iz Hrvatskog te-kvon-do saveza su promptno reagirali i, provjerivši dostupnost Arene Zagreb, ponudili termin između 18. i 21. lipnja. S obzirom da bi se to odvijalo tek nešto više od mjesec dana prije početka Olimpijskih igara, izbornik Toni Tomas imao bi dvojbu da li da u Zagrebu uopće nastupe naše olimpijke Matea Jelić i Kristina Tomić te olimpijac Toni Kanaet.

Sljedeća vijest koju u HTS-u čekaju jest što će biti sa olimpijskim kvalifikacijskim turnirom koji je iz Milana prebačen u Moskvu i koji bi se trebao održati 18. i 19. travnja. Jer, ovog časa neizvjesno je što će biti sa Rusijom i korona virusom ali i ako Rusija uvede mjeru zabrane ulaska građanima nekih kontaminiranih zemalja kao što je ovog časa Italija. U tom slučaju to natjecanje nikako ne bi bilo fer za sportaše iz takvih zemalja.

Inače, ovo je već treće međunarodno natjecanje najvišeg ranga koje je u Hrvatskoj otkazano. Jer, prvo kojem se to dogodilo bio je Europski džudaški kup za kadete. A džudaši su u brizi što će biti i sa lipanjskim Judo Festivalom u Poreču od 2.000 sudionika, ali i sa Grand Prix turnirom u Zagrebu koji je već otprije prebačen u rujan. No, s obzirom da je Međunarodni džudaški savez otkazao sva svoja natjecanja – pa tako i velike turnire koji se boduju za olimpijsku vizu – do kraja travnja, moglo bi se dogoditi da se zagrebački turnir održi ranije. I da kao takav bude čak i posljednji turnir koji se boduje za Olimpijske igre u Tokiju.

No, sve je to samo jedna od opcija u razvoju događaja s korona virusom kojeg nitko zasad ne može predvidjeti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije