Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crnogorska legenda

Zbog druženja s Hrvatima tijekom rata, u Beogradu su me nazivali izdajicom

Predrag Mijatović
Foto: hns-cff.hr
1/4
05.04.2020.
u 20:17

Partizanov predstavnik, oficir JNA, došao je u moju kuću i rekao ocu i meni kako će se nešto dogoditi, ali o tome ne može pričati. Mislio sam da me samo želi uplašiti. Hajduk mi je unaprijed platio, ali smo im vratili novac - rekao je Mijatović

Bivši crnogorski nogometaš Predrag Mijatović (51) u razgovoru za španjolski magazin Jot Down prisjetio se svojih igračkih dana, kako je umjesto u Hajduku završio u Partizanu, te kako nije želio Hrvatima okrenuti leđa i kakvih je neugodnosti imao kada je podržao odluku o neovisnosti Crne Gore zbog prijatelja Mile Đukanovića.

- Partizanov predstavnik, oficir JNA, došao je u moju kuću i rekao ocu i meni kako će se nešto dogoditi, ali o tome ne može pričati. Mislio sam da me samo želi uplašiti. Hajduk mi je unaprijed platio, ali smo im vratili novac - rekao je Mijatović.

Jugoslavija se raspala u krvavom sukobu, ali događaji na tlu bivše države nisu utjecali na prijateljstvo s hrvatskim nogometašima.

Jedan susret dogodio se u Valenciji, s nekima od njih je igrao na juniorskom SP-u 1987. u Čileu kada je reprezentacija bivše države osvojila naslov.

- Bili su to Šuker, Boban, Prosinečki... Oni su moji prijatelji. Bio sam na stadioni i otišao sam do njih. Sjećam se da su me u Beogradu prozivali kako mogu pozdraviti neprijatelje. No uvijek bih ih pozdravio, oni su moji prijatelji. Nikada nisam ulazio u politiku, samo su me zanimali sport i prijateljstvo. Želio sam provesti neko vrijeme s kolegama dok smo zajedno igrali za Jugoslaviju. Kritizirali su me, nazivali izdajnikom, ali nije me bilo briga - prisjetio se Mijatović.

Crnogorac je tada poručio: 'Nisam primitivac, neću pokazati domoljublje budem li okrenuo leđa prijateljima'.

- Zašto sportaši moraju slijediti strategiju političara? Mislio sam tada, a to mislim i sada. Moje domoljublje je kada branim boje svoje momčadi i zabijam golove kako bi ljudi bili radosni. Neki sportaši su palili zastave i nešto govorili, a ja nisam nikada. Niti neću - dodao je Mijatović.

Dvije godine nakon susreta u Valenciji Davor Šuker i Predrag Mijatović zajedno su zaigrali u madridskom Realu.

Trener Fabio Capello žalio se na njih dvojicu, jednom je izjavio: 'Šuker i Mijatović nisu dodavali lopte Raulu. Tako da sam ih pozvao u svoj ured, pokazao im specifične situacije i rekao da ako ne prestanu, da neće više igrati. Više se to nije ponovilo.'

- Ha, ha, bilo je istine u tome. sada to mogu reći - podvukao je Predrag Mijatović.

"Zajedno za Zagreb"

Donacije za uplatitelje iz Hrvatske uplaćuju se na račun: HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5371 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke, na broj računa IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

"Hrvatska protiv koronavirusa"

Donacije za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na račun HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5380 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke na broj računa: IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

Ključne riječi

Komentara 51

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
23:28 05.04.2020.

Imao ljubavnicu u Beogradu...a vodio bracni zivot..

IN
Internazionale
23:42 05.04.2020.

Ma gluposti, pa Mijat je bio patriota, protestirao je u Spanjolsku protiv Nato bombardivanje i to dok je igrao za Real. Ali ipal se njegov zgoditak u 66 min pamti vise nego sve na Amsterdam Areni protiv Juvea 1998 godine !!! 66 min, a poslednji put je Real bio sampion Evrope 66 godine protiv Partizana, a done trofej nakon 32 godine partzanovac, ima ovde malo numerologije :))))

DH
dalibor.hren
22:54 05.04.2020.

Zbog čega nisi došao u Hajduk kad si već dobio novac? Ove priče s odmakom možeš staviti Đukanoviću na rep!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije