Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U POREČU

Završeno prvenstvo školskih sportskih društava

Sportske igre mladih (2)
Sportske igre mladih
03.05.2013.
u 18:45

Poreč je od 28. travnja do 3. svibnja bio domaćin Završnice državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske.

Poreč je od 28. travnja do 3. svibnja bio domaćin Završnice državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske.

Organizator natjecanja je Hrvatski školski savez a glavni pokrovitelj je bilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. Od 28. do 30 travnja na sportskim borilištima u Poreču, Umagu i Rijeci nastupilo je 1003 učenika ili 124 ekipe koje su se natjecali za medalje u 11 sportova.

Na natjecanju je podijeljeno 21 komplet medalja ili, drugim riječima, hrvatski školski sport dobio je 21 novih državnih prvaka. Osnovnoškolci su se natjecali u malom nogometu, rukometu, košarci, odbojci, atletici, gimnastici, plivanju, šahu, stolnom tenisu, badmintonu i krosu.

Učenike osnovnih škola su na Praznik rada, 1. svibnja zamijenili učenici srednjih škola. Sjajne smještajne kapacitete u Hotelu Delfin u Zelenoj laguni lako su popunili učenici - sportaši iz 90 ekipa školskih sportskih društava cijele Hrvatske, njih ukupno 860. Srednjoškolci nastupaju u samo osam sportova: malom nogometu, rukometu, košarci, odbojci, atletici, stolnom tenisu, badmintonu i krosu. Za vrijeme natjecanja podijeljeno je 15 kompleta medalja.

Natjecanja obiju kategorija prošla su u najboljem redu. Organizatori su bili zadovoljni uvjetima koje im je pružio Grad Poreč, a najviše su bili zadovoljni učenicima i njihovim profesorima – voditeljima.

Zadovoljstvo nije skrivao ni ministar Željko Jovanović koji se sa zadovoljstvom odazvao pozivu organizatora i prisustvovao finalnoj rukometnoj utakmici za dječake koja je održana 30. travnja u dvorani Intersport u Zelenoj laguni. Ministar Jovanović je u obraćanju prisutnima naglasio važnost školskog sporta i činjenicu da je baš zbog toga ove godine više izdvaja za ovo važno područje.

Na svečanoj završnici zatvaranja državnog prvenstva koje je održano 3. svibnja prisustvovao je Krešimir Šamija načelnik Sektora za vrhunski i rekreativni sport te sport u sustavu obrazovanja Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta. Odlično raspoložen, gospodin Šamija sa zadovoljstvom je pratio finale rukometa za mladiće i istaknuo da je školski sport nezamjenjiv dio u životu mlade osobe.

Važnost bavljenja sportom i aktivnosti koje mogu pridonijeti cjelovitom razvoju mladih od presudne su važnosti. Svečanost je pratio i Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora.

U sklopu svečanosti zatvaranja igara kojoj su nazočili brojni uzvanici iz grada Poreča i Istarske županije, bili su prisutni i brojni sadašnji i bivši sportaši. Tom su prilikom podijeljene i plakete ekipama koje su osvojile naslov najboljeg. Dodijeljena je godišnja fair play nagrada školskog sporta Anamari Kožul, učenici Športske gimnazije iz Zagreba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije