Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na udaru kritika

Zašto je za krah Redsa uvijek kriv Lovren?

15.09.2017.
u 12:55

Prošle sezone bio je uvjerljivo najbolji stoper Liverpoola.

Nije prvi put da se naš reprezentativac Dejan Lovren (28) našao na udaru kritika frustriranih Liverpoolovih navijača nakon jednog tipičnog lovrenovskog kiksa kojim je Sevilla povela na Anfieldu (završilo je 2:2).

- Već smo prije u toj akciji trebali izbaciti loptu. Emre Can malo je zakasnio, tada sam već shvatio da će se nešto dogoditi. Na kraju je lopta prošla pokraj Lovrena, ne znam točno kako. Da, nije to baš bila savršena obrana, ali naravno da je to stvar koncentracije, ništa drugo. Znam da će se uvijek pričati o našoj obrani, zašto nismo nekoga doveli i slično, a sami znate da bismo dali koliko god je potrebno kad bismo znali da bi jedan igrač riješio naše probleme i rekli mu da dođe - kazao je rezignirani Liverpoolov trener Jürgen Klopp.

Ako vam je to protekloga ljeta promaklo, Klopp je takvoga igrača, koji bi riješio sve njegove probleme u obrani, pronašao u stoperu Southamptona, 26-godišnjem Virgilu van Dijku, no njegov klub smatrao je Liverpoolovu ponudu od 67 milijuna eura podcjenjivačkom. U Southamptonu su čvrsto odlučili Nizozemca Van Dijka učiniti najskupljim stoperom na svijetu.

Rano primili pogodak

I stručni televizijski komentatori Frank Lampard i Rio Ferdinand u svojim su recenzijama okrznuli Lovrena.

1/8

- Liverpool je vrlo rano primio pogodak, njegovi su igrači napravili početničke pogreške, Lovrenova je bila najočitija, to je trebao očistiti! - rekao je Lampard, a na njega se nadovezao Ferdinand:

- Lovren je to trebao očistiti. Zašto je pao, nikad neću saznati.

I što sada nakon toga “presuditi” o Lovrenu, očito nogometašu sklonome neshvatljivim oscilacijama, ali istodobno i jednome od najcjenjenijih stopera engleske lige? Zar bismo Dejana sada trebali promatrati i ocjenjivati kroz prizmu jednoga kiksa, koji na kraju i nije Redse koštao poraza, a ne, na primjer, honorirati njegov impresivan učinak u prošloj sezoni?

Izvrstan prosjek ocjena

Naime, bespoštednome i uvijek pozitivno raspoloženom Dejanu Lovrenu nitko nije poklonio dres prve momčadi Liverpoola, nego se on za njega krvavo izborio, pa je tako prošle sezone, unatoč ponekome kiksu i šlamperaju, bio šesti po ocjenama igrač Liverpoola, s prosječnom ocjenom 7,13 (nogometni portal whoscored.com), iza Coutinha, Firmina, Manea, Hendersona i Milnera. A Liverpool je na kraju sezone bio četvrti.

Takav zavidan učinak priskrbio mu je kod Kloppa i novi četverogodišnji ugovor vrijedan gotovo šest milijuna eura po sezoni? Zar bi ozbiljan i cijenjen trener poput Kloppa istresao toliki iznos za “rupu, vječnoga kiksera i sramotu”, kako Dejana raketiraju navijači Liverpoola?

I koji to vrhunski stoper u Engleskoj nema barem tri-četiri takva kiksa po sezoni? Uostalom, Lovren je odigrao već 113 utakmica u engleskoj Premijernoj ligi.

I ni po čemu nije zaslužio takav linč.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije