Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENO

Zarađivat će dvostruko više od Modrića! Hrvatska ima novog najplaćenijeg sportaša

Bojan Bogdanović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
01.07.2019.
u 07:57

U 399 utakmica odigranih u NBA Bogdanović je imao prosjek 13.3 koševa i 3.4 skoka. Prošle je sezone hrvatski reprezentativac odigrao 81 utakmicu i stigao do prosjeka od 18 koševa po utakmici, 4.1 skoka i 2.0 asistencije, dok mu je šut s linije trice iznosio 42.5 posto

Hrvatski košarkaški reprezentativac Bojan Bogdanović prešao je u nedjelju kada je otvoren prijelazni rok u NBA iz Indiana Pacersa u Utah Jazza za 73 milijuna dolara.

Bogdanović, kojem je ovo četvrti klub nakon Brooklyn Netsa, Washington Wizardsa i Indiana Pacersa, s Jazzom je dogovorio ugovor na četiri godine. U Brooklynu je proveo tri godine, do 2014. do veljače 2017. kada prelazi u Washington. U srpnju iste godine potpisuje dvogodišnji ugovor s Indiana Pacersima. 

Ako je točna informacija da je Luka Modrić plaćen devet milijuna eura po sezoni, Bogdanović je postao najplaćeniji hrvatski sportaš, a ova cifra znači da će zarađivati skoro dvostruko više od Modrića. 

U 399 utakmica odigranih u NBA Bogdanović je imao prosjek 13.3 koševa i 3.4 skoka. Prošle je sezone hrvatski reprezentativac odigrao 81 utakmicu i stigao do prosjeka od 18 koševa po utakmici, 4.1 skoka i 2.0 asistencije, dok mu je šut s linije trice iznosio 42.5 posto.

Mario Hezonja pristao je pak na jednogodišnji minimalni ugovor s Portland Trail Blazersima.

Durant s Irvingom u Netsima

Američki košarkaš Kevin Durant je u nedjelju objavio kako napušta Golden State Warriorse, kojima se priključio 2016., i prelazi u Brooklyn Netse.

Tridesetogodišnji Durant je ovu vijest objavio na društvenim mrežama samo nekoliko sekundi nakon službenog otvaranja prijelaznog roka u NBA. On će vjerojatno propustiti veći dio sezone 2019./20., a možda čak i cijelu sezonu, zbog ozljede Ahilove tetive koju je zaradio u petoj utakmici finala protiv Toronto Raptorsa.

I prije same Durantove objave ESPN-ov novinar Adrian Wojnarowski je objavio da će MVP finala 2017 i 2018. potpisati s Netsima četverogodišnji ugovor vrijedan 164 milijuna dolara

Prema medijskim napisima, Netsi će dovesti i Kyrieja Irvinga, također na četiri godine za 141 milijun dolara, kao i DeAndrea Jordana.

Što se tiče Duranta koji je sada slobodan igrač, on je, osim Brooklyn Netsa , razmatrao i Los Angeles Clipperse, New York Knickse kao i ostanak u Golden State Warriorsima.  "The New York Times" piše da su Warriorsi planirali ponuditi Durantu 221 milijuna dolara na pet godina.

Durant, koji je deset puta biran u All-Star momčad. prošle je sezone imao prosjek od 26 koševa, 6.4 skokova i 5.9 asistencija u 78 utakmica. 

>>> Pogledajte ples ovih plesačica na košarkaškoj utakmici

Komentara 3

GR
gragakarlovac
15:13 01.07.2019.

Babo solidan iznad prosjecni NBA-ovac a zaraduje duplo vise od Modrica koji je jedan od najbolji na svijetu. Nema do Amerike!

Avatar doog_kool
doog_kool
08:59 01.07.2019.

Hercegovac nas Babo Beretta najplaceniji hrvat!! Bas mi je drago!!

PO
PowerPoint
09:47 01.07.2019.

Ono što je posebno degutantno kod večernjeg, od stvarno pun kufer stvari, u danima prije početka prijelaznog roka, uopće ovom smiješnom listu nije bilo bitno gdje će Bogdanović završiti nego samo da je "najbogatiji sportaš"...dobro da niste još stavili slike njegove gole cure...odurni ste!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije