Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA

Žapci kroz pakao do 8 najboljih

22.03.2009.
u 20:11

Iako se kaže da se u vaterpolu teško može igrati na neodlučeno, vaterpolisti Mladosti postali su, čini se, specijalisti za remije. U svojoj euroligaškoj skupini čak su tri susreta odigrali neodlučeno (u subotu s Budvanskom rivijerom u gostima, prije toga s Barcelonetom također u gostima i još s Hercegnovljanima kod kuće). Pobijedili su dva puta i samo jednom izgubili (u Herceg Novome). Na kraju to i ne izgleda tako loše, prošli su u četvrtfinale.

Čelnici među navijačima
- Jednom ste vi napisali “na muci se poznaju - žapci” i to se u Budvi još jednom ponovilo. Moji su igrači u pravoj muškoj borbi dali i posljednji atom snage. A nije nam bilo lako, Budvani imaju iskusnu momčad, a morali smo krpati i rupu koja je nastala neigranjem kažnjenog Burića - sumirao je doživljeno iskusni trener Mladosti Ozren Bonačić.

Zbog lošeg vremena s mladostašima u Budvi nije bilo njihova legendarnog tajnika Ive Markovića (odustao je od puta, kao i Tomislav Paškvalin, kad je saznao da će zrakoplov kojim je kanio putovati najvjerojatnije umjesto u Dubrovnik sletjeti u Split), ali je u posljednji čas stigao predsjednik kluba Luka Miličić. On i Boško Lozica najprije su sjedili na mjestima rezerviranima za goste, tik ispod najvatrenijih navijača.

Čekaju 13 godina
No, nakon nekog vremena predsjednik domaćeg kluba Aleksandar Tičić pozvao ih je k sebi, plašeći se valjda da se ne ponovi incident iz utakmice s Jugom kada je jedan domaći navijač nokautirao Gorana Sukna.

Ovaj put sve je završilo u sportskom duhu, Budvani su čestitali mladostašima na uspjehu i sad se okreću crnogorskom prvenstvu čija će završnica biti iznimno izjednačena. Mladostašima se pak pruža prilika da možda ponove priču iz 1996. godine i nakon 13 godina napokon osvoje i osmi naslov europskog prvaka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije