Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOTO GP

FOTO Stravične scene: Zapalili im se motocikli nakon sudara, jednog vozača iznijeli na nosilima, drugi nastavio vožnju

Styrian Grand Prix
Foto: BORUT ZIVULOVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/6
08.08.2021.
u 18:53

Utrku je obilježio udes iz trećeg kruga kada je Dani Pedrosa izgubio kontrolu nad motorom, na koji je naletio Lorenzo Savadori nakon čega su se oba motor zapalila

Španjolac Jorge Martin (Pramac Ducati) pobjednik je VN Štajerske u klasi MotoGP na stazi Red Bull Ring u austrijskom Spielbergu, desete utrke svjetskog prvenstva u motociklizmu.

Martin je do prve pobjede u karijeri stigao ispred sunarodnjaka Joana Mira (Suzuki) i vodećeg u ukupnom poretku Francuza Fabia Quartararoa (Yamaha).

Utrku je obilježio udes iz trećeg kruga kada je Dani Pedrosa izgubio kontrolu nad motorom, na koji je naletio Lorenzo Savadori nakon čega su se oba motor zapalila.

Styrian Grand Prix MotoGP - Styrian Grand Prix - Red Bull Ring, Spielberg, Austria - August 8, 2021 Marshals attend to Red Bull KTM Factory Racing's Dani Pedrosa's bike as it's on fire after crashing during the MotoGP race REUTERS/Borut Zivulovic REFILE - CORRECTING ID BORUT ZIVULOVIC
Foto: BORUT ZIVULOVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Utrka je odmah prekinuta, a a Savadori je na nosilima iznijet sa staze. Međutim, prema prema prvim informacijama nije teže stradao, dok je Pedrosa ostao neozlijeđen i nastavio je utrku nakon ponovljenog starta.

Styrian Grand Prix MotoGP - Styrian Grand Prix - Red Bull Ring, Spielberg, Austria - August 8, 2021 Red Bull KTM Factory Racing's Dani Pedrosa crashes during the MotoGP race REUTERS/Borut Zivulovic BORUT ZIVULOVIC
Foto: BORUT ZIVULOVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

U ukupnom poretku vodi Quartararo sa 172 boda, Francuz Johann Zarco je drugi sa 132 boda, dok Mir na trećem mjestu ima 121 bod.

Nova utrka je već idućeg vikenda, ponovo u Spielbergu kada je na rasporedu VN Avstrije.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije