Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJČUDNIJA GODINA

Zaokret za bogataše Katara: Radnici PSG-a primaju plaću iz državnog budžeta

Le Bayern de Munich remporte la finale de la ligue des Champions UEFA 2020 à Lisbonne en gagnant 1-0 face au PSG (Paris Saint-Germain)
Pool UEFA via Bestimage/PIXSELL
16.01.2021.
u 10:06

Zbog teškog stanja u Francuskoj liga već pregovara s klubovima koji se zalažu za smanjenje plaća za 30 posto kako bi se izbjegli veliki troškovi

Zbog pandemije koronavirusa sve je više problema u nogometnom okruženju. Naime, francuski mediji javljaju da su tamošnji klubovi na rubu bankrota nakon što je propao dogovor s vlasnikom TV prava, odnosno tvrtkom koja ih je željela preuzeti. Zimski prijelazni rok zato će uglavnom biti orijentiran na prodaju igrača.

U teškoj situaciji je i bogati PSG, koji je odlučio tražiti pomoć od države. Navodno čak 400 zaposlenih u klubu, od ukupno 700, dobiva plaće iz državnog budžeta dok traje pandemija koronavirusa. Među njima su redari, osobe iz marketinga, odvjetnici, čistači...

Zbog teškog stanja u Francuskoj liga već pregovara s klubovima koji se zalažu za smanjenje plaća za 30 posto kako bi se izbjegli veliki troškovi.

Koronavirus je utjecao i na Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo, od kojeg je odustao novozelandski Auckland. Klupski SP treba se održati u veljači u Kataru, no zbog ograničenja vezanih za pandemiju i mjera karantene koje su uvele novozelandske vlasti, Fifa je objavila kako Aucklanda neće biti.

Svjetsko klupsko prvenstvo okupit će tako šest momčadi (od 1. do 11. veljače): katarski Al-Duhail, egipatski Al Ahly, južnokorejski Ulsan Hyundai, meksički Tigres UANL, pobjednik Copa Libertadoresa čije se finale igra 30. siječnja, te minhenski Bayern.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije